Een mens die verantwoordelijkheid neemt voor de aarde

Dr. Michael LaitmanWanneer we teruggebracht worden naar de oneindige wereld van de rand van het universum waar wij geplaatst waren en wij nu opnieuw het middenpunt naderen, voelen we een steeds grotere verbondenheid met anderen. En zo zal het zijn tot we terugkeren naar het eeuwige.
Dit betekent dat we terugkeren naar het uitvoeren van de wet van eenheid en van onderlinge waarborg op een steeds groter wordende graad, langs de 125 treden van de verbinding, waar iedereen van elkaar afhankelijk is .

Iemand begint deze integrale en gewenste verbondenheid te ontdekken en dus voelt hij het Licht dat hem van binnen vult. Immers werd hij gelijk aan het Licht en de eigenschap van het geven vult hem nu. En dan begint hij de spirituele wereld te ervaren.

A Human Who Took Responsibility For The Earth

Al deze ruimte op zijn pad naar de Eeuwige wereld, wordt beschouwd als de spirituele wereld, omdat het alleen kan worden gevoeld in die mate van iemands eenheid met de anderen. Alle werkelijkheid achter dit gevoel wordt beschouwd als deze wereld, want zo voelt het voor hem wanneer hij de verbinding met de anderen verbreekt.

Met andere woorden er zijn twee soorten van de werkelijkheid. In één willen we ons terugtrekken van de anderen en daarom voelen we de materiele wereld. En wanneer we naar de andere kant neigen, willen we een band met hen en in plaats daarvan ervaren we de spirituele wereld.

De wet van wederzijdse garantie is de hoogste wet van de hele schepping, zij is tijdloos en verplicht voor elk deel. Alle levensloze, plantaardige en dierlijke eigenschappen gehoorzamen haar instinctief, en volgen de innerlijke roep, onder de invloed van de ingeplante genen en natuurkrachten. En hetzelfde is van toepassing op de mens in het voortraject van zijn ontwikkeling wanneer hij de natuurwetten instinctief in hem uitvoert.

En alleen wanneer iemand op het sprekende niveau van de ontwikkeling aankomt, begint hij eigenschappen aan te nemen die zich niet blind aan deze natuur houden. Iemand moet deze wet willen accepteren en vervolgens beginnen te volgen.

Allereerst moet iemand deze wet ontdekken, haar bestuderen en leren om ernaar te verlangen om haar te volgen, wat betekent om te vragen getransformeerd te worden door het Licht dat hervormt. En wanneer dit Licht naar hem afdaalt, accepteert hij de voorwaarden van deze wederzijdse garantie en gewillig begint hij te volgen, te voelen, en er zich aan te houden, en hierdoor ontdekt hij de verenigde ziel en de onderlinge band.

Van het 1e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 3/14/2011 on Mutual Guarantee

Verwante Materialen (Engels):
From The Outskirts Of Creation Back To Its Center
Communism Turns Out To Be Good!
The World Is Awaiting Your Verdict

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: