De Wereld is Een Woordenboek Van Spirituele Termen

Dr. Michael LaitmanWaar komen de woorden, die we in deze wereld gebruiken, vandaan?
Waarom gaf de een of andere boer, die eens in de buurt van Jerusalem woonde en naar de Olijfberg keek, die berg deze naam? Dat komt, omdat hij dacht dat deze naam toepasselijk was. Dit verlangen kwam in hem op vanuit de natuur en de natuur komt van Boven.

Er is namelijk niets toevallig in verband met de woorden van onze wereld, ze komen allemaal van Boven. Daarom kunnen Kabbalisten ze gebruiken om de spirituele wortels te beschrijven in, zoals dat heet: “de taal der takken”. En wanneer we de woorden van deze wereld nemen en uitleggen, wat erachter verborgen is in overeenstemming met de spirituele wortels ervan, zien we de verschillen tussen de werelden. Zo ontdekken we wat er tussen ons en de spirituele wereld staat.

Een steen van deze wereld en een steen van de geestelijke wereld, een boom van deze wereld en een boom van de geestelijke wereld, een man, een vrouw, een kind, vuur, water, zo bestudeer ik de verschillen tussen de werelden en de vorm die ik moet bereiken.

De taal der takken is echter niet voor een gewoon mens bedoeld, maar voor degenen die de spirituele wereld voelen. Alleen zij kunnen begrijpen wat er gebeurt tussen de tak en de wortel en zij geven aan elkaar kennis door met behulp van deze taal. Wanneer een Kabbalist een bepaalde verbinding tussen de wortels in de geestelijke wereld beschrijft en deze kennis wil doorgeven aan een ander, vertelt hij het in de taal der takken.

Op dit moment gebruiken we deze taal niet, maar gebruiken we alleen taal om te spreken. Wanneer je spiritualiteit voelt en luistert naar de woorden van je leraar, die over de spirituele wereld spreekt, zal je begrijpen wat hij bedoelt. Of hij zal het je leren als een klein kind, waaraan woorden geleerd worden.

Stel je voor, dat je samen met je leraar op spiritueel niveau bent en hij wijst naar een bepaald fenomeen en vertelt je hoe het heet. Als je het spirituele fenomeen ziet en de naam ervan hoort, kan je ze met elkaar verbinden, het woord van deze wereld verbinden met het spirituele object. Dit heet het leren van de taal der takken. Een pasgeborene in de spirituele wereld leert de taal der takken net zoals een pasgeborene in deze wereld een aardse taal leert spreken.

En later zal je in staat zijn om een gesprek te voeren met de leraar, je zult een actieve woordenschat hebben.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/14/2011, “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Verwante Materialen (Engels);
Talking To The Deaf
Why Do We Need The Language Of Branches?
The Language Of The Point In The Heart

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: