De feestdag als een trampoline gebruiken

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarop moet de wereldkli zich nu concentreren om te voelen dat we in Egypte zijn en het echt wensen om het te verlaten?

Antwoord: We moeten in een opstijging blijven verkeren in plaats van een afdaling. Ieder van ons, en wij allemaal samen zouden nooit moeten afdalen of van de gevestigde orde afwijken, omdat dit ons zeker naar beneden zal halen.

We moeten heel snel naar de week van Pesach keren en onszelf voorbereiden, om te begrijpen wat de uittocht uit Egypte betekent. We moeten ons voor deze inspiratie voorbereiden en deze met alle macht laten toenemen. Hoe krachtiger ons streven wordt des te meer zullen we worden beïnvloed door de Lichten van Pesach.

We moeten dit nu actualiseren. Allereerst moeten we eensgezind zijn. Het is niet één persoon die uit Egypte komt, maar iedereen zonder uitzondering: vrouwen, mannen, kinderen, en ouderen. Dit is de éénwording in de richting van de gemeenschappelijke exodus. Dat is waaraan we moeten denken, en steeds de intentie hieraan blijven houden.

We gaan vanaf vandaag de feestdag in. Een “feestdag” is een uiterlijk teken, maar met behulp van deze zeven dagen zullen we in staat zijn om te verenigen, om een dergelijke verbinding te maken en zulke intenties te vormen in de lessen zodat we een “stimulans” vooruit zullen krijgen.

Sommige mensen ervaren een afdaling en anderen een opstijging. Anderen ondergaan koortsachtig veranderingen. Maar we hebben al deze staten nodig. Iemand moet een afdaling waarderen als een opstijging, om dat het een niet zonder de ander kan.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 4/12/11, Writings of Rabash

Verwante Materialen (Engels) 
What Do We Lack For Exodus?
The Uniqueness Of Passover Is The Light Of Faith
A Descent Is A Joy

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: