Wat Kun Je Krijgen Van Eén Dag Studie

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we onze tijd juist verdelen? Hoeveel tijd moeten we besteden aan het gezin, verspreiding en de studie?

Antwoord: Het is onmogelijk om een precies getal vast te stellen. Iedereen verdeeld zijn tijd volgens hun mogelijkheden en verlangen.

De geschiedenis geeft ons een voorbeeld van een student die voor één dag studeerde. Dit was eigenlijk zijn naam, Bar Bi Yoma (een student voor één dag). Hij was een boer en werkte in de velden. Het koste hem drie maanden om de reis van zijn huis in Jeruzalem te maken, om de Torah voor één dag te studeren en dan liep hij terug naar zijn huis voor nog eens drie maanden. Ter ere van deze persoon is er een traditie op één speciale dag van het jaar om de Torah te studeren.

Alles hangt af van hoeveel tijd een persoon heeft. Onze lessen en programma’s zijn beschikbaar op een TV kanaal en het internet voor 24 uur per dag, bovendien hebben we studeercentrums over het hele land.

Een serieuze studie werpt echt zijn vruchten af en als een persoon de kans heeft, kan hij of zij luisteren tijdens het rijden of wanneer er andere mogelijkheden aandienen. Maar, alleen een studiecursus kan de beginselen van Kabbalah in een ordelijk systeem arrangeren en er is hiervoor geen vervanging.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: