Uit de illusionaire leugen komen

Dr. Michael LaitmanAchter elk woord of zinsdeel van de Zohar, moeten we proberen om vormen van verbinding te ontdekken tussen de mens en zijn omgeving. In beginsel is dit precies wat de Zohar beschrijft. Er bestaat in werkelijkheid niets anders dan deze vormen van verbinding tussen iemand en degenen rondom hem.

Zelfs nu, zie ik mensen en de muren van deze ruimte voor me, of hoor ik geluiden die van buiten komen, ze zijn vormen van verbinding tussen ons. Daar is niets anders dan deze krachten die ons verbinden, krachten van verlangen, die op deze wijze aan mij verschijnen in mijn aardse waarneming van de realiteit.

Op dezelfde manier, wanneer we het proberen, zullen we beginnen andere vormen van verbinding voor te stellen, andere krachten die niet in het ontvangen opereren, maar in het geven onder ons. Dan zullen we beginnen te zien dat er nooit egoïstische verbindingen tussen ons zijn geweest. We voelden ze als in een droom opdat op basis van deze illusionaire verbinding, die tegenovergesteld is aan de echte, we de werkelijke verbondenheid zouden herkennen, de enige die bestaat in tegenstelling tot het illusionaire leven- het verlangen om te genieten in al zijn kracht.

Immers dit verlangen bestond alleen om het te transformeren in het verlangen om te geven. De Schepper ondersteunt het in deze kunstmatige vorm, maar het heeft van zichzelf geen enkele essentie. Alleen de kracht van het geven bestaat in de wereld.

Daarom beschrijft de Zohar alle mogelijke variaties van de kracht van het geven aan ons, die we zien in alle verschillende vormen, evenals de krachten van receptie die tegenover hen staan, zij zijn de basis waarop de krachten van het geven worden onthuld in de innerlijke oorlog van de mens.

Dit is het enige waaraan we moeten denken wanneer we het boek de Zohar lezen, we maken de inspanningen waardoor de onthulling van deze spirituele niveaus ons zullen helpen en in ons geopenbaard worden, zodat we deze in onszelf toevoegen.

Van het 2e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 3/23/11, The Zohar

Verwante Materialen (Engels):
The World Of Our Intentions
The Guide To Life
The Zohar Sheds Light On The Connection Between Souls

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed