Over De Menselijke Natuur

Dr. Michael LaitmanDe natuur van de mens is compleet egoïstisch. Daarom kan hij het (natuur) niet bij zichzelf veranderen en heeft hij een externe kracht nodig die hem veranderd. Deze kracht kan alleen opgeroepen worden door Kabbalah te studeren in de groep.

Inderdaad, ik geef toe…. men kan de natuur van zijn eigen schepping niet veranderen, welke alleen om te ontvangen voor zichzelf is, laat staan zijn eigen natuur omkeren van extreem naar de ander. Dit betekent om niets te ontvangen voor zichzelf, maar slechts handelt om te schenken.

Tóch is dit waarom de Schepper ons de Torah (de wijsheid van Kabbalah) en Mitzvot (acties in de groep) heeft gegeven, wat we werden bevolen om te doen… om met hen tevredenheid aan de Schepper te brengen en niet om er een voordeel voor onszelf uit te halen… (en hierbij) keren we onze natuur om.

-Baal HaSulam “Een toespraak voor de voltooiing van De Zohar”

Verwante Materialen (Engels):
Kabbalists On The Torah And Commandments, Part 36
Kabbalists On The Torah And Commandments, Part 35
Kabbalists On The Torah And Commandments, Part 34

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed