Instructies Voor Egoïsme: Gebruik Het Niet

Dr. Michael LaitmanVoordat we allemaal naar de les komen, moet ieder van ons zich hierop voorbereiden. Ik bereid mezelf voor om me nu onder de invloed van de omgeving te plaatsen. Daar zijn grote krachten, de krachten van de Schepper, in mijn vrienden en ik verlang om onder hun invloed te zijn. Alleen dit kan me veranderen.

De omgeving is zoals een reactor, een groot mechanisme, een therapeutische afdeling of een heel ziekenhuis. Het verandert, heelt en vormt mij in overeenstemming met het eerste spirituele niveau. Dit is hoe ik het (egoïsme) moet behandelen, zoals hulp bij een noodsituatie wat ik constant nodig heb.

Ik kom steeds weer om de therapiesessies te ontvangen en geleidelijk aan word ik genezen. Ik hoor en voel steeds meer en ik ben het er steeds meer mee eens. Ik zie in mij hoe eerdere niet- bestaande fundamenten onthuld worden en ik word meer gevoelig naar de omgeving toe als één geheel. Ik begin speciale verschijnselen te voelen die hiervandaan komen, een ander bewijs van de Hogere Kracht die hierin aanwezig is.

Geleidelijk aan zal dit in mijn sensaties sijpelen en dan in mijn verstand. Nieuwe indrukken worden in mijn gevoelens geprent en de veranderingen hierin zullen me nieuwe gedachten brengen die verbinden en accumuleren in het begrip. Op deze manier vestig ik continu een strakkere verbinding met de Hogere kracht, die aan mij onthult wordt.

Daarom moet men, vooral tijdens de studie, de juiste houding naar de omgeving opbouwen. Dit is het allerbelangrijkste voor de mens, omdat het lijkt alsof hij zichzelf daardoor in contact brengt met de enige wijze van genezing die er is, de enige actie voor correctie uitvoert, die in hem gerealiseerd kan worden en hem helpt om de spirituele wereld te veroveren. Men “verovert” deze spirituele wereld door zichzelf te veranderen. Daarom staat er geschreven: “Een held is iemand die zijn kwade neiging verovert.” Dit betekent dat hij het verandert in overeenstemming met het spirituele verlangen.

Het is niet in onze macht om onszelf te transformeren zonder innerlijke veranderingen. Dit werkt alleen een beetje in onze wereld, hoewel we later zullen zien dat dit ons geen echte, permanente voordeel brengt. Het gebeurd iedere keer weer en dan komt het terug als een boemerang van weer een andere tekortkoming. Dit is voor ons om deze eenvoudige regel te leren: Elk gebruik van het egoïsme is tot ons nadeel.

Van het 1ste deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/28/2011, Geschriften van Rabash

Verwante Materialen (Engels):
The First Attempts
A Moment Of Weakness For The Great Conqueror
The Most Dangerous Stage On The Path

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed