Het Scherm Is Jouw Bijdrage Aan De Spirituele Werkelijkheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is een scherm (Masach) ?

Antwoord: Een scherm is (dat) wat het Licht brengt en het verlangen naar gelijkwaardigheid. We zijn onderworpen aan de wet van gelijkwaardigheid van vorm, die we tussen de schepping en de Schepper moeten verwerven.

De Schepper behoudt Zijn natuurlijke kwaliteiten, terwijl de schepping externe intenties van altruïsme boven zijn natuurlijke wil om te ontvangen behaalt en het verwerft deze intenties van de Schepper. Beiden moeten ze gelijk en identiek zijn aan deze kwaliteiten. Een persoon moet de vorm van de Schepper verwerven. Dit is waarom hij de mens (Adam, dit betekent “gelijk” aan de Schepper) wordt genoemd.

Het informatieve gen van de volgende staat (Reshimo) bevat een paar: het Licht en het verlangen. Dit is het beeld van een spirituele staat die nog niet gerealiseerd is. Het is voor jou bestemd om het te nemen en deze in een echte staat te veranderen.

Stel dat er een restaurant is met een hongerig persoon, maar deze hongerige persoon (jij) moet naar het restaurant komen, geld betalen en het eten ontvangen. Dan zal je in staat zijn om je honger te stillen. Dat wil zeggen dat er een aantal acties voor nodig zijn: de inspanning, de betaling en de ontvangst van de vervulling.

De voorwaarde die de honger verbindt aan de ene kant en de vervulling aan de andere kant, is het “Reshimo.” De rest van mijn werk om dit te realiseren wordt een “scherm” genoemd. Het scherm is wat een echte spirituele staat creëert uit het potentiële Reshimo. Een Reshimo is zoals originele gegevens in een computer, ergens opgeslagen op mijn “schijf.” Als ik op een knop druk en deze gegevens in de vorm van een beeld naar boven komen, dan is dit al de realisatie.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/28/11, “Inleiding tot het boek Panim Meirot uMasbirot”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed