De Vrouw Is Waar De Veranderingen Plaats Vinden

Dr. Michael LaitmanOm de mannen op een gezonde en krachtige manier te beïnvloeden, moeten vrouwen ook verbinden, maar ze moeten verbinden onder een juist verstaan van de beginselen van ons (mannen)werk en wat ze precies van de mannen moeten eisen. Om dit te kunnen doen, moeten ze weten wat het Licht is dat de mannen moeten aantrekken en wat het Licht doet of uitwerkt.

Een vrouw is in spiritualiteit een kracht die nog groter is dan een man. Een man is gewoon een kracht, een scherm, terwijl een vrouw de plaats is waarin alle veranderingen plaatsvinden. Ze ‘verwekt’ een nieuw niveau en voedt het. Conceptie, verzorging en rijp worden naar volwassenheid bevindt zich allemaal in het vrouwelijke deel van de collectieve of individuele ziel.

Ten aanzien van een man, hij levert alleen het Licht. Het is gezegd dat hij ” het licht aanbiedt” en dat maakt als het ware zijn rol compleet. Naast dit, “woont” hij in een moeder en door haar levert hij de krachten om de zielen te ontwikkelen.

Ten aanzien van de nakomelingen komt alles van de moeder, het vrouwelijke deel. Alle spirituele groei gaat door een vrouw heen en het is het vrouwelijke deel die de zielen verwekt. Hetzelfde wordt genoemd in de Torah. Bijvoorbeeld, “Abraham” en “Sarah”zijn twee delen van de ziel die een nieuwe ziel verwekken en hun meer geavanceerde staat wordt beschouwd als “Isaac”. Uit wie is hij geboren? Uiteraard is dat Sarah.

We moeten functioneren zoals de natuur ons dicteert. Nu we ons aan de materiële natuur hebben aangepast zullen we van hieruit overgaan naar de spirituele natuur en dankzij dit zullen we bereiken wat we wilden zonder nadelige gevolgen voor ons.

En omgekeerd, hoe meer schade we aanrichten door toe te geven aan ons egoïsme, hoe meer we zullen schreeuwen over “gelijkheid”. In werkelijkheid ruïneert dit families en de samenleving en onze kansen zullen minder worden. Sommige politici zullen hier hun voordeel uithalen, maar het zal de onze niet zijn.

Van het 4e deel van de Daily Kabbalah Lesson 3/6/11 over Vrouwen

Verwante Materialen (Engels):
Female Desire And Male Intention
On Equality And Precedence
There’s No Development Without Women

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: