De Vraag Naar Het Licht

Dr. Michael LaitmanAls iemand een diep verlangen voelt om Mens te worden en het op een correcte wijze toepast, wordt hij “Israël” genoemd wat “regelrecht naar de Schepper” betekent (Yashar-El). Hij wil al zijn activiteiten en alle omstandigheden, die hij tegenkomt, gebruiken op een manier, die hem verbindt met de Schepper. Dan wil hij in iedere situatie en op ieder moment in zijn leven onder de invloed zijn van het Licht dat Herstelt.

Door deze dingen op de juiste wijze voor zichzelf te bouwen, ontdekt een mens, dat hij voor het Licht staat, de Schepper, en zijn hele werk bestaat uitsluitend uit zijn verlangen naar de vraag die gericht is op deze corrigerende kracht. Want wanneer je uiteindelijk naar het grote geheel kijkt, bestaan alleen deze twee in de gehele wereld.

Op een dergelijke manier bouwt iemand ook correct aan zijn omgeving. De vrienden zijn delen van zijn ziel, die tot hetzelfde verlangen behoren. In de mate waarin hij ze met zichzelf verbindt, komt het Licht en corrigeert Het die eenheid en vervangt de vorm van ontvangen door de vorm van wederzijds geven. Dan zijn alle schepselen rondom iemand, delen van hem zelf en alles komt samen tot één geheel door middel van het Licht.

Zo komen we naar de studie om de Kabbalistische methode te gebruiken en het doel van de schepping te bereiken. Door te proberen de juiste richting te kiezen, vóór de studie en tijdens andere momenten, bepaalt iemand de snelheid van zijn vooruitgang.

Van het 1e deel van de Daily Kabbalah Lesson 3/2/11, Geschriften van Rabash

Verwante Materialen (Engels):
The Accelerating Human
Tuning To The Wave Of Bestowal
What Will Bring Me To The Root Of My Soul?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed