De Bescherming Tegen Alle Problemen

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we de juiste intentie in ons dagelijks leven vasthouden? Hoe moet een mens omgaan met de problemen die hem overkomen?

Antwoord: Er staat geschreven dat, wat er ook gebeurd, een mens alle mogelijke inspanningen moet maken om zijn verbinding met de Schepper en met de wereld te onthullen. “Als ik het niet voor mezelf doe, wie zal het dán voor mij doen?”

Hij begrijpt nog steeds de oorzaken niet, maar uiteindelijk moet hij alles waarnemen als noodzakelijk en als het beste mogelijke voor zijn spirituele vooruitgang. Hij moet aan zijn groep en de hele wereld groep vragen om aan elkaar te denken, zodat niet één van ons de verbinding met de Hogere Kracht in zijn gedachten zal verliezen, met “Er is geen ander dan Hij.”

Zodra we verenigen in de verbinding tussen ons en samen met de Schepper, dan kan er met ieder van ons niets slechts gebeuren. Dat is waarom we het proces genaamd “een gebod uitvoeren” binnengaan en een persoon die een gebod uitvoert kan niet geschaad worden.

Als een persoon een correctie maakt, dan kan niemand hem schaden. Zelfs als hij in een afdaling terechtkomt, zal het een afdaling zijn voor het doel van een stijging en een correctie. Het zal een afdaling zijn zonder welke een stijging (ander niveau) onmogelijk is.

Van de 1e les van de  Dead Sea Convention op  24/2/11

Verwante Materialen (Engels):
Revealing Oneness
An Intention Without An Intention
Action Plus Intention

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed