Bestemd (Gedoemd) Om Samen Te Zijn

Dr. Michael LaitmanVraag: Kan het komende WE congres (1,2 en 3 april New Jersey) de algemene situatie in de wereld beïnvloeden en verbeteren, nu we door deze moeilijke en bittere tijden gaan?

Antwoord: We zijn nog niet echt bij de harde tijden aangekomen. En oh wee, als we ons inderdaad moeten ontwikkelen via de weg van het lijden, richting de eenheid die op dit moment voor de hele wereld is voorbestemd.

We zien dat de wereld steeds globaler wordt, doordrongen van integrale verbindingen, en iedereen wordt beïnvloed door iemand anders, wat we ook wel het “vlindereffect”noemen.
We zijn helemaal van elkaar afhankelijk, iedereen van iedereen.

We begrijpen nog niet in welke mate dit verband verstikkend voor ons is, en hoe het ons zelfs van de kleinste vrije keuze weerhoudt. Het is verschrikkelijk om jezelf in deze situatie te bevinden, in de staat waar iedereen in de greep is van zijn of haar egoisme, haat ten opzichte van anderen, en egoïstische berekeningen.

Opeens voel je dat je gevangen wordt gehouden door duizenden ketens en dat je afhankelijk bent van de zwakste adem van de mensen waar je totaal niet in geïnteresseerd bent.
Hoe is het mogelijk dat iemand kan bestaan in een staat zoals deze?

We kunnen niet wegrennen: We kunnen ons niet van elkaar afscheiden en afstand van elkaar houden. Integendeel, onze verbinding zal beduidend strakker worden en zal letterlijk veranderen naar totale afhankelijkheid van elkaar. Wanneer de massamedia ons over de gebeurtenissen berichten die in de wereld plaatsvinden, denken we dat we ze gewoon als toeschouwers kunnen observeren. Maar in werkelijkheid ben ik afhankelijk van elke liter geproduceerde olie in Libië, van alles wat er gebeurt in Frankrijk en Turkije enz.
Met andere woorden, het zijn zelfs niet mijn buren, maar alles wat er plaatsvindt aan de andere kant van de wereld; het is onmogelijk om ons voor deze verbinding te verbergen.

Daarom moeten we eindelijk beseffen dat de wetenschap van kabbalah de wereld een methode van correctie geeft, zonder welke de mensheid verloren zou gaan en zou ophouden met bestaan.

Kabbala leert ons hoe we de Bovenste Kracht kunnen aantrekken. Wij bezitten die kracht niet! Het legt ons uit hoe we de Bovenste Kracht kunnen onthullen die orde in onze relaties zal brengen. Immers, we hebben geen idee hoe we tot vrede en orde in de wereld kunnen komen, en we komen alleen maar dichter bij een totale oorlog, die ook in kabbalah wordt beschreven als een mogelijke route van ontwikkeling wanneer we niet de kracht aantrekken die ons verenigt.

Tijdens het komende congres hebben we een bijzondere gelegenheid om kracht in de wereld te brengen die het en ons zal beïnvloeden op een welwillende manier. Zonder dit, zullen we zien dat de wereld met een formidabele snelheid afdaalt in een zeer onaangename richting.

Van de  Lesson on Inner Preparation for the WE! Convention 3/10/2011

Verwante Materialen (Engels):
A Convention Is The Holiday Of The Soul
How To Forestall The Blows Of Nature
How A Kabbalah Convention Affects The Correction Of The World

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed