Wie Is Er Meer Belangrijk?

Dr. Michael LaitmanVraag: Waar haalt een persoon de energie vandaan om het innerlijk werk te doen, terwijl hij nog niet gecorrigeerd is?

Antwoord: Zelfs de kleinst mogelijke stap die in het verlangen, gedachten of actie wordt gemaakt, is alleen mogelijk op grond van het belang van het doel. Alleen het belang van ons doel geeft ons energie.

Er is geen andere “energiebron” dat in staat is om ons te motiveren om zelfs de kleinste beweging in actie, gedachte of verlangen te maken. Alleen het belang doet dit. Er is hiernaast niets anders.

Aanvankelijk heb ik het belang van het egoïstische verlangen en ik moet me voortdurend een groter belang van het spirituele doel verwerven, de Schepper en Hem hoger in mijn ogen maken. De enige manier om hieraan te werken is door middel van de omgeving (het milieu waarin je leeft). Wie is er meer belangrijk – ik of de Schepper? De omgeving is op zo’n manier gebouwd, dat -als ik het verlang- het me zal helpen om de Schepper boven mezelf te plaatsen.

Waarom is dat? Het is omdat de omgeving in staat is mij te verplichten om dingen te doen die ik nooit uit mijzelf zou doen. Sinds ik een punt in het hart heb ontvangen, kan de omgeving al het andere doen, zolang als ik mijn aandeel bijdraag.

Daarom omvat ons gehele werk tot dit alleen: Wie is er meer belangrijk? Ik of Hem? Ik moet dit altijd controleren en me wenden tot de groep, om de Schepper te verheffen en dit betekent de kwaliteit van altruïsme en liefde, boven mezelf, boven de kwaliteit van ontvangst en afkeer van anderen. Als ik correct werk, dan zal de omgeving in staat zijn om mij geleidelijk aan te voorzien van de brandstof voor vooruitgang, zodat het meest belangrijke ding aan mij onthult zal worden als de Schepper, het doel, de inspanningen en de verwezenlijking van verbinding en gehechtheid.

Alleen de groep kan dit doen. Als een persoon zichzelf op de juiste manier opbouwt, dan heeft hij altijd de brandstof en heeft hij geen problemen met zijn vooruitgang. Maar het gebeurt alleen op de voorwaarde dat hij zichzelf elke seconde controleert: Wie is er belangrijker voor hem?

We moeten alles in het leven vanuit dit perspectief waarnemen. Organiseer als eerste je prioriteiten zodat het doel, de Schepper, verbondenheid en altruïsme, het belangrijkste ding wordt. Dan kun je naar al het andere kijken – je kinderen, werk, familie, vrienden, de wereld, enz. In dat geval ben je op het juiste spoor om het doel door hen te kunnen bereiken.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/17/11, Writings of Rabash

Verwante Materialen (Engels):
Plant A Concern For Your Friends In Your Heart
Dreaming Of Adhesion With The Creator
I’m Lying, But Honestly

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: