We Ruïneren Onze Eigen Levens

Dr. Michael LaitmanIn de Hogere Wereld bestaat er alleen maar liefde en eenheid, maar tegen de tijd dat het bij onze wereld aankomt, maakt het een omslag, want onze wereld is tegengesteld aan de geestelijke wereld. Van Boven daalt er absolute liefde van de Schepper neer, maar hier zien we met onze ogen alleen de ergste van alle werelden! Heilige daden van geven in de Hogere Wereld beïnvloeden ons egoïstische verlangen hier in deze wereld en roepen hier tegengestelde reacties op. Maar de krachten zelf waren geweldig mooi!

Het is alsof ik naar je toe zou komen met liefde en geschenken, die uit het diepste van mijn hart komen en ik wens om al mijn schatten met je te delen. Doordat je ziet hoeveel ik van je houd, ben je gelukkig omdat je er gebruik van kan maken en alles wat ik heb uit me kunt opzuigen. Je denkt: wat is het heerlijk dat hij zo aardig is want nu kan ik hem tot op het bot beroven en hem vernietigen.

Van mijn kant komt er liefde en een aardige houding, maar jij neemt het waar en gebruikt het op een volkomen tegengestelde wijze. Zo geeft de Schepper ons alle mogelijkheden en goedheid, maar wij gebruiken Zijn goede houding om onze egoïsme te plezieren. We activeren het op volle kracht en doen alles op de tegengestelde manier!

De Schepper is goed en perfect en verandert niet. Dit is de enige kracht die het hele universum regeert. Maar in ons wordt deze goedheid onthuld door daden en de vorm waarin we in staat zijn om Zijn goedheid waar te nemen. Daarom zien we in onze wereld, dat mensen elkaar afmaken en we in een wereld leven die niet slechter kan worden!

Echter, wanneer ik mijn visie verander, zie ik de perfecte, oneindige wereld, het Hogere Licht dat het hele universum vervult, de heilige Shechina. Maar in realiteit is er niets veranderd.
Ik heb alleen een nieuwe bril gekocht.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 2/9/11, “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Verwante Materialen (Engels):
An Insult To Honor
A Wicked Desire Is A Kind Gift
Progress Is Like A Package Deal With Egoism

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed