We Ruïneren Onze Eigen Levens

Dr. Michael LaitmanIn de Bovenwereld bestaat alleen liefde en eenheid, maar tegen de tijd dat het onze wereld bereikt, maakt het een omslag, want onze wereld is absoluut tegengesteld aan de Geestelijke wereld. Van Boven daalt alleen maar absolute liefde van de Schepper neer, maar hier zien we alleen het ergste van alle werelden. Heilige daden van schenking in de Bovenwereld beïnvloeden onze egoïstische verlangens in deze wereld, maar roepen alleen maar tegengestelde reacties op. Maar de krachten zelf zijn geweldig.

Het is alsof ik naar je toe zou komen met liefde en geschenken die uit het diepst van mijn hart komen, en met de wens om al mijn schatten met je te delen. Doordat je ziet hoeveel ik van je houd, ben je gelukkig omdat je er gebruik van kan maken, en alles wat ik heb uit me kunt opzuigen. Je denkt; wat is het heerlijk dat hij zo aardig is want nu kan ik hem tot op het bot beroven en hem vernietigen.

Van mijn kant kwam er liefde en een aardige houding, en jij neemt het waar en gebruikt het op een volkomen tegengestelde wijze. Zo geeft de Schepper ons alle mogelijkheden en goedheid, maar wij gebruiken Zijn goede houding om ons egoïsme te plezieren. We activeren het op volle kracht en doen alles op de tegengestelde manier.

De Schepper is goed en perfect, en verandert niet. Dit is de enige kracht die de hele wereld regeert. Maar in ons wordt deze goedheid onthuld door daden en de vorm waarin we in staat zijn om Zijn goedheid waar te nemen. Daarom zien we in onze wereld dat de mensen elkaar afmaken en we in een wereld leven die niet slechter kan.

Echter wanneer ik mijn visie verander, dan zie ik de perfecte oneindige wereld, het Bovenste Licht dat het universum vervult, de Heilige Shechina. Maar in de realiteit is er niets veranderd. Ik heb alleen een nieuwe bril gekocht.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/9/11, “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Verwante Materialen (Engels):
An Insult To Honor
A Wicked Desire Is A Kind Gift
Progress Is Like A Package Deal With Egoism

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed