Vraag: Wat is een groep?

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is een groep?

Antwoord: Een groep is het verlangen van elk van ons om onszelf verenigd te voelen met elkaar en de Schepper. Er staat geschreven: “Israël, de Torah en de Schepper zijn één “. Een groep zijn degenen die ernaar streven om zich met elkaar te verbinden, met het doel om de kracht te onthullen die hen vult in deze verbinding.

“Ik” is mijn spirituele vooruitgaande beweging, het gaat juist om deze beweging, niets anders telt. Mijn “ik” kan egoïstisch zijn en zich afzetten: “Ik wil niet verbinden” of tegenovergesteld: “Ik wil me verbinden”. Ik neem dit alleen in overweging.

Een groep is alle anderen die samen willen zijn in dezelfde beweging, hoewel ze er eventueel tegen kunnen zijn. En hier proberen we samen te werken om de Schepper in ons verlangen te onthullen, volgens de wet van gelijkheid in vorm.

We kunnen Hem nooit op een andere manier onthullen, maar alleen als de eigenschap, die we tussen ons creëren. Dit “gereedschap” van ons zal verhelderen wat er buiten ons gebeurt. We zijn een detector aan het maken, die de Schepper ontdekt, afhankelijk van de omvang van de gevoeligheid die we tussen ons hebben bereikt.

From Lesson 2 in Moscow 1/16/10, “A Prayer of Many”

Verwante Materialen (Engels):
Where To Look For The Creator?
The Absolute Yardstick Of Progress Play Your Own Movie!
Play You Own Movie!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: