Vindt Wat We Missen

Dr. Michael Laitman with StudentsTotdat eenheid van vitaal belang wordt, zal het niet tot leven komen. We hebben twee opties: of we benadrukken het belang van eenheid tussen ons óf al onze andere acties, behalve eenmaking, zal ons nog steeds het Hervormende Licht brengen, maar het zal ons op een negatieve manier beïnvloeden door aan ons te tonen hoe losgekoppeld we van elkaar zijn. Dan zullen we uiteindelijk verenigen uit een noodzaak, als een resultaat van pijn en lijden.

Stel dat ik mijn gezondheid niet wil behouden en geleidelijk aan mijn organisme verpest, totdat ik begin te voelen dat het in problemen is. Dit gevoel dwingt me om mijn lichaam te herstellen.

Ook in de groep behouden we geen spirituele gezondheid; we behouden geen eenheid, maar we studeren, verspreiden Kabbalah en voeren verschillende soorten acties uit. Deze handelingen trekken het Hervormende Licht aan. Uiteindelijk zal het ons laten zien wat het probleem is. Als we dit allemaal niet zouden doen, zouden we niet voelen dat er een probleem is. Er is hier dus een bepaald voordeel: het zal ons helpen om te realiseren dat we het ‘punt’ missen.

Je wilt de Schepper vinden. Denk aan de “plaats,” het verlangen, waar Hij is onthuld. Er is geen Licht zonder een Kli (vat).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed