Via Een Pad Van Obstakels

Dr. Michael LaitmanShamati#1: En alleen als deze persoon een echt verlangen heeft, zal hij hulp van Boven ontvangen. En er wordt hem voortdurend getoond hoe fout hij in zijn huidige staat is.

Wat is de hulp van Boven? Het betekent dat je voortdurend in je eigen, innerlijke vuilheid wordt geduwd, in je egoïsme en dat je eigen onbeduidendheid wordt getoond.
Dit is wat de Schepper doet: Hij toont iemand voortdurend een grote, zwarte duisternis, die hij in zichzelf heeft, een vuilnisbelt van zijn gedachten, verlangens, intenties en berekeningen.

Waarom? Alleen om tot een punt te komen, waarop hij de Schepper nodig heeft, om hem in een staat te brengen, waarin hij niet langer zijn eigen stank kan verdragen. Om dit te bereiken is het noodzakelijk om hem steeds uit dit gevoel te trekken en hem een ander bestaan te laten zien: één dat iets hoger en lichter is, hoger dan zijn egoïsme. Dan wordt hij opnieuw met zijn neus op zijn eigen egoïsme gedrukt: kijk eens naar jezelf, kijk eens wie je bent. En dan moet hij weer een stukje uit dat moeras worden getrokken en wordt hij er weer in geduwd, met zijn hoofd naar beneden.

Zo gaat het steeds, tot iemand begint te voelen dat hij werkelijk geen enkele “heiligheid” of spirituele zuiverheid heeft en dat alles alleen uit zijn persoonlijke, kleine, egoïstische wezen voortkomt dat in hem werd geschapen en waarin hij werd geschapen.

Hoewel hij af en toe een bewustwording van Boven ontvangt, die hem tijdelijk doet herleven, valt hij al snel daarna terug in de plaats van laagheid.

Natuurlijk zijn dit allemaal acties van de Schepper. Maar dat doet er niet toe, omdat iemand ze met betrekking tot zichzelf en in zichzelf voelt. Alles wat we zijn is gevoel. Er bestaat niets anders in ons dan gevoel en we beseffen alleen wat we voelen. Het verstand begeleidt slechts het gevoel.

Echter, dit doet hem (uiteindelijk) beseffen dat alleen de Schepper hem kan helpen en hem werkelijk dichterbij (perfectie) kan brengen. Deze behoefte of vraag naar perfectie rijpt langzaam in ons, juist door deze tegengestelde staten.

From the 4th lesson of the Berlin Convention on 1/29/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: