Samen Naar Hetzelfde “Venster” Kijken

Dr. Michael LaitmanTot voor kort hebben we in ons egoïsme ontwikkeld onder de invloed van de informatieve genen (Reshimot); iedereen op zichzelf. Nu beginnen we ons onder de invloed van het gemeenschappelijke Reshimot te ontwikkelen – allemaal samen. En we beginnen te zien dat de hele wereld als één enkel systeem verbonden is.

In het verleden kon iedereen zijn eigen “venster” openen (zoals op de computer) waar hij zijn leven opbouwde zonder enige verbinding met de rest van de mensen en was hij in staat om alles te doen wat hij wilde. Maar hedendaags werkt het niet meer op deze manier. En het probleem is dat we onbewust zijn van de verbinding tussen ons en van ieders plaats in het gemeenschappelijke systeem waar hij of zij verbonden is met alle anderen.

Het is een tragedie dat we nu geconfronteerd worden met het systeem dat aan ons onthuld wordt als een verenigd, globaal netwerk, terwijl we er ons er niet mee in overeenstemming brengen en niet weten wat we ermee aan moeten. Immers, ieder van ons is innerlijk nog steeds een individuele egoïst die wil handelen zoals hij het wenst.

Echter, een compleet ander systeem werkt al op ons in. De vorige periode is geëindigd en een nieuwe tijd is gekomen. De nieuwe krachten, die met ons allen samenwerken, zijn begonnen met ons te beïnvloeden.

Daarom hebben we geen andere keus dan dit gemeenschappelijke, integrale systeem te bestuderen. We moeten zijn structuur leren kennen, hoe het op ons inwerkt en hoe we onszelf hieraan moeten aanpassen. We kunnen gewoon niet overleven zonder een dergelijke studie. Dit is de reden waarom iedereen verplicht is om Kabbalah te studeren.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 2/4/2011, “The Study of the Wisdom of Kabbalah”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: