Op De Neutrale Zone

Dr. Michael LaitmanVraag: Er staat geschreven dat de schepping de Schepper op een onafhankelijke manier moet bereiken, wat betekent dat?

Antwoord: Wat is mijn onafhankelijkheid en waar kan ik die vinden?

Ik moet ontdekken wat mijn onafhankelijkheid is, van wie of wat ben ik afhankelijk en wat hangt wel of niet van mij af. Het is mogelijk dat ik onafhankelijk ben of niet en ik moet er wel of niet mee instemmen. Na het volledig analyseren van mijn situatie, ontdek ik dat ik mij buiten de Schepper bevind.

Dit is mogelijk doordat de Schepper kan worden uitgedrukt als twee krachten die me beïnvloeden: positief en negatief, links en rechts. Daarom is er een toestand tussen ons, waarin ze elkaar neutraliseren, zoals het veld tussen twee magneten.

Ik ben in de neutrale zone. De rechterlijn is de kracht van geven, terwijl de linkerlijn de kracht van ontvangen is en ik bevind mij er tussenin. Ik word beïnvloed door twee krachten, maar tegelijkertijd word ik door niets beïnvloed. Hun neutralisatie bevindt zich in mij. Dat wil zeggen: aan de ene kant bestaat de Schepper en deze twee krachten beïnvloeden mij, maar ze beïnvloeden mij op een wijze dat ik hun invloed niet voel, omdat ze elkaar in mij neutraliseren.

Dus aan de ene kant “Er is niemand anders dan Hij “, maar aan de andere kant; “Als ik het niet voor mezelf doe, wie zal het dan voor mij doen?” Deze neutrale toestand heet het middelste deel van de Sefira Tifferet. Wanneer ik deze toestand vind, is dat het basispunt van waaruit ik persoonlijk bepaal wat ik liever wil als de richting voor mijn ontwikkeling: de rechterkant, het geven, of de linkerkant, het ontvangen.

From the lesson in Moscow on 1/14/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: