Om Afhankelijk Van De Omgeving Te Zijn, Betekent Vrij Te Zijn Van Je Ego

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan ik tijdens de periode van voorbereiding, wanneer ik nog niet de spirituele openbaring heb bereikt, vaststellen dat ik altruïsme elke dag steeds meer ga waarderen?

Antwoord: Je kunt het evalueren door je eigen innerlijke gevoel, gedachten, doelen en belang van de groep, in de mate waarin je de vrienden hoort en waardeert én in de mate van hoe sterk je het voelt dat je hen de hele tijd nodig hebt, zoals de werking van een infuus en dat als je hun steun niet ontvangt, je zal vallen.

Dit gevoel is erg belangrijk. Om afhankelijk van de omgeving te zijn, betekent vrij te zijn van je ego! Je moet er naar streven om altijd afhankelijk van de vrienden te zijn en ze zo sterk als mogelijk is te voelen, zodat ze jou zoveel mogelijk kunnen beïnvloeden en beschermen. Dit betekent voortdurend een speciale verlichting, een krachtige invloed van hen te ontvangen.

We moeten proberen te voelen dat alleen dit ons in de juiste richting houdt. Als de omgeving mij niet van de buitenkant beïnvloed, verlies ik het doel van de Schepper.

Probeer dan alles in één plaats te verbinden, in één integraal verlangen: jezelf, de vrienden en de Schepper. Ik, de vrienden en de Schepper moeten niet gescheiden leven, zoals de toppen van een driehoek; we moeten eerder sámenkomen in één verlangen, in één plaats.

Als de vrienden en ik toegewijd zijn aan elkaar, zorg hebben voor elkaar, elkaar liefde geven, betekent dit dat we de ruimte tussen ons vrij maken voor de openbaring van de Schepper. Hij wordt tussen ons geopenbaard!

Als de omgeving mij niet beïnvloed, ben ik niet in staat om los te breken uit mijn egoïsme en na te denken over iets dat buiten haar belangen is. Dus, om van hen afhankelijk te zijn, betekent vrij zijn van mijn egoïsme. Als de omgeving mij beïnvloed, voel ik hoe het me leidt naar het doel.

To Depend On The Environment Is To Be Free From Your Ego

Ik doe een beroep op de omgeving (1): De omgeving beïnvloed me (2): Ik richt mezelf naar de Schepper (3): Het kan niet anders! Zo niet, dan zal ik teruggetrokken worden in mijn egoïsme. Ik zal werkelijk voelen hoe ‘het’ me laat zinken en mijn benen naar beneden trekt, maar de omgeving zal me onmiddellijk de kracht geven om me hiervan af te scheuren en boven mijn ego uit te stijgen en dan zal ik één met de Schepper worden.

Elke keer als je voelt dat het je steeds meer naar beneden trekt, geef het nog een ronde (1-2-3).

Van het 4e deel van de   Daily Kabbalah Lesson 2/17/2011, “Introduction to the Book, Panim Meirot uMasbirot

Verwante Materialen (Engels):
Free Will Is Above Desire
You Won’t Figure Out Anything Without The Light
Where Is Our Freedom?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed