Ieder Moment Heeft Zijn Reden

Dr. Michael LaitmanSpirituele verworvenheid komt heel langzaam, want het is de manifestatie van een nieuwe structuur binnen een persoon. We kunnen het ons niet eens voorstellen wat het verwerven van een tweede natuur betekent. Dit bestaat niet en heeft nooit bestaan in onze wereld, in het hele universum, in de hele loop van de geschiedenis is het nog nooit gebeurd.

De natuur die we verwerven wordt heel geleidelijk opgebouwd op basis van vele individuele details en situaties, die in ons verschijnen. Dit is de wijze, waarop het hoge Licht, zorgvuldig, langzaam en onophoudelijk op ons inwerkt.

Er is een incubatietijd in het proces van spirituele verwezenlijking, waarbij er veel werk plaatsvindt op het gebied van de voorbereiding voor de spirituele eigenschappen in de mens. Het gaat hier letterlijk over een nieuwe geboorte.

Maar we worden nu niet alleen eveneens geboren in de spirituele wereld, we moeten door veranderingen gaan op alle niveaus van ons verlangen: 0 (Shoresh, wortel), 1(Aleph), 2 (Bet), 3 (Gimel), en 4 (Dalet). Alleen dan zullen we voelen dat er iets in ons gebeurt. Tot dit laatste niveau 4 (Dalet), gebeurt alles op een onduidelijke manier, die voor ons verborgen is.

Het is alsof we vanaf het nulpunt van de schepping naar een niveau gaan, waarop ons verlangen naar het spirituele Licht langzaam begint te ontwaken. Dit is zelfs niet het werkelijke verlangen, het is een zeker begrip van dit verlangen, een losmaking van wat er ook nu in ons leeft. Eerst vindt dit plaats in iemands gevoelens en dan in het verstand. Zo beïnvloedt het hoge Licht ons.

Daarom is het niet realistisch om te verwachten dat alles in een seconde plaatsvindt, al moet iemand dit met alle macht verlangen. Met andere woorden, elk moment moet voelen als het laatste en als men daar niet in slaagt, laat het dan het begin zijn van het volgende moment.

From the Daily Kabbalah Lesson 11/26/2010, Baal HaSulam, Letter 52

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: