Hoe Moet Je Vragen

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe weet ik, dat mijn vraag aan de Schepper van de juiste plaats komt? Ben ik echt daar, waar het toegestaan is om te vragen?

Antwoord: Mijn verzoek is geldig als ik het gevoel heb, dat het tegen mijn verlangen ingaat, wanneer ik er boven kan stijgen en kan vragen uit de diepte van mijn hart en als ik kan genieten van de actie, die tegen mijn aanvankelijke wens om te genieten is.

Koppeling door strijken (Zivug de Hakaa) vindt plaats in een toestand, wanneer ik innerlijk voel dat ik mezelf wil plezieren, maar erboven voel ik, dat mijn actie tegen dit verlangen ingaat. Ik geniet van mijn vermogen dit te weerstaan. Dan is dit plezier niet voor mezelf, alsof ik weiger om te stelen. Waar het hier om gaat, is in welke mate ik mezelf kan verbinden met de vrienden en via hen, samen, met de Schepper.

Als ik bereid ben om een dergelijke interne actie te ondernemen, ben ik dichtbij de handeling van geven en dit brengt mij voldoening die, uiteraard, niet op mijzelf gericht is.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/4/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: