Herstarten Van Waarneming

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom moeten we in spiritualiteit een verlangen vormen voor elk nieuw genot?

Antwoord: Dit is omdat er in spiritualiteit geen genot is zonder verlangen. Zonder verlangen zul je niets bereiken en het verlangen moet elke keer nieuw zijn. Dit zijn niet de verlangens waarmee je in onze wereld bent geboren.

Als we hier worden geboren, werken onze zintuigen nog niet. Een baby neemt zo goed als niets waar. Hij hoort en ziet niet. Hij heeft alleen enkele reacties op het dierlijk niveau en dan beginnen we hem onmiddellijk te vullen met onze programma’s van waarneming.

Als we dit schepsel, die net uit de baarmoeder van de moeder is gekomen, begiftigen met andere programma’s dan zouden we hem in iets heel anders vormen. We zouden in staat zijn om hem spiritueel op te bouwen. Dit hangt af van het onderwijs, de opvoeding en de methode van ontwikkeling.

Met onze houding vanaf de allereerste dag, voeden we een kind op om een egoïst te worden. Desondanks staat een baby voor alles open: hij kan anders horen en zien en hij kan de wereld in tegengestelde richting waarnemen. Uiteindelijk hangt alles af van de omgeving.

Nu, met behulp van de omgeving moeten we door hetzelfde principe onze visie van de wereld transformeren, onze houding tegenover het leven.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed