Een Motivatie Om Sneller Geboren te Worden

Dr. Michael LaitmanVraag: Baal HaSulam schrijft dat voordat men begint met het studeren van kabbalah het noodzakelijk is om te begrijpen wat het is. Hoe kan iedereen deze taal leren als het zo ingewikkeld is?

Antwoord: Om te begrijpen wat de wijsheid van kabbalah is moet je een scherm verwerven met de bedoeling om boven het egoïsme uit te stijgen en spirituele acties waar te nemen. Dan zal je in staat zijn om een Kabbalistische leraar te begrijpen en van hem te leren wat het volgende is wat je moet doen. Je zult begrijpen en in staat zijn alles wat hij je in praktijk vertelt, op dit moment te controleren net zoals dat wordt gedaan bij reguliere studenten in deze wereld.

Maar totdat je in spiritualiteit bent geboren, hoe kan ik dan iets aan je uitleggen? Het is alsof ik iets moet uitleggen over deze wereld aan een ongeboren kind dat zich nog in de baarmoeder van de moeder bevindt. Dus kabbalisten spreken tot ons vanuit een andere wereld. Wij wonen in deze wereld, binnen zijn gebied, zoals in een zeepbel terwijl ons vertelt wordt wat er werkelijk plaatsvindt.

Daarom werken kabbalistische teksten voor ons alleen als een wonderbaarlijke remedie (Segula). De artikelen zijn geschreven voor beginners, maar de studie van de Tien Sefirot is geschreven voor diegenen die zijn geboren in spiritualiteit, die al “spirituele baby’s” zijn en over de Bovenwereld verteld kunnen worden. Dankzij dit, zullen ze vooruitgaan en zullen ze beginnen met het verkennen van de nieuwe wereld waarin ze zijn geboren. Zoals het voor diegenen die zich nog in de baarmoeder bevinden een stimulans moet zijn om zo spoedig mogelijk geboren te worden.

Van het 4e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/14/2011, “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”

Verwante Materialen (Engels):
This World Is A Dictionary Of Spiritual Terms
Talking To The Deaf
Why Do We Need The Language Of Branches?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed