Eén Met De Wereld

Dr. Michael LaitmanVraag: Welke verlangens hebben we om van de wereld te ontvangen? Wat betekent “de verlangens van anderen absorberen”?

Antwoord: Het is hetzelfde als verbinden met de groep. Ik heb een vonk van liefde voor een ander, genaamd “Het punt in het hart”, maar het is maar een vonk die niet bij zichzelf zal oplaaien. Ik moet het verbinden met de vonken van mijn vrienden. Als onze vonken verbinden, zal het ons voorzien van een grotere kracht voor correctie en dan zullen we het Licht ontvangen.

Hetzelfde geldt voor ons werk met de wereld: één persoon heeft geen verlangen om zijn of haar ziel te corrigeren, tenzij hij zich verenigt met “de naties van de wereld.” Dat komt omdat een deel van zijn ziel (GE) in hem en zijn vrienden bestaat, terwijl het andere deel (AHP) in “de naties van de wereld” bestaat. Onze taak is om deze delen te verbinden om de hele Kli (vat) te creëren.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/13/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed