De Eerste Vragen Van Een Beginner

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is de Schepper?

Antwoord: De Schepper is de bovenste kracht die het hele systeem controleert en in werking stelt. We onthullen dit in die mate dat we identiek zijn aan het integrale systeem. In deze mate komen we in verbinding met de Schepper, de algemene regerende kracht, en worden we net zo eeuwig en volmaakt als Hem.

Dit is het niveau die ieder persoon vroeger of later zal moeten bereiken, als het niet nu al is. Ieder persoon zal zich bewust moeten worden van dit gemeenschappelijke systeem en de Schepper bereiken.

Vraag: Bestaan er engelen in de spirituele wereld?

Antwoord: Engelen zijn krachten “Engel” (Malach) komt van het woord Malchut, kracht.

Vraag: Wat zijn Sefirot?

Antwoord: Sefirot zijn specifieke kwaliteiten die aanwezig zijn in iedere ziel, maar in verschillende combinaties. Dit bepaald alle verschillen tussen ons.

Vraag; Wat is een “correctie?”

Antwoord: Correctie is een aanpassing van onze visie, onze waarneming, die ons in staat stelt om te zien hoe de wereld in werkelijkheid is verbonden. De natuur is globaal en geïntegreerd. Het is niet in tweeën te delen zoals we gewend zijn om het te verdelen in de biologie, dierkunde, plantenkunde, geografie, enzovoort.

De natuur is allesomvattend. Het is het algemene beeld. Correctie is het door mij nieuw verworven vermogen om te zien, dat alles is verbonden in één beeld en ik treed daarin binnen net als iedereen. Dat is een van de redenen waarom holistische geneeskunde zo populair is in deze tijd omdat het gehele organisme in de wereld als één geheel benaderd wordt.

Vraag: Wat is een ziel?

Antwoord: Onze ziel is het deel van het eeuwige systeem dat we bereiken. We worden opgenomen in dit systeem nadat we 125 niveaus hebben doorlopen totdat we met het gehele eeuwige systeem samensmelten. Ieder persoon moet deze 125 niveaus stijgen.

We hebben nog hooguit 230 jaar de tijd (tot het verstrijken van de 6000 jaar) om onze correctie te voltooien, om de mondiale geïntegreerde wereld te onthullen, en er volledig in te worden opgenomen. Maar we kunnen dit eerder doen.

Vraag: Wat is reïncarnatie?”

Antwoord: Iemand die zijn correctie niet heeft afgerond met de bedoeling om in het gemeenschappelijke wereldwijde systeem opgenomen te worden moet blijven reïncarneren totdat hij ophoudt om in het algemene systeem als deeltje te bestaan en ieder van ons zal “uitbreiden” of zich “verpreiden” door het hele systeem. We zullen blijven reïncarneren totdat we onszelf op die manier corrigeren.

Van mijn lezing  in Paris 2/1/2011

Verwante Materialen (Engels): 
The Force That Enlivens The World
A Question On “Practical Kabbalah”
A Soul Is What I Gave Away

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed