Wanneer Werk Plezier Is

Dr. Michael LaitmanVraag: Wanneer realiseert een persoon zich eindelijk dat alleen de Schepper hem kan helpen en dat deze hulp alleen in het hechten aan de groep is?

Antwoord: Dit gebeurd bij de laatste stap, voordat je de ballingschap verlaat. Alleen dan zal een echt verzoek, een echte behoefte ontstaan, maar deze stap komt ook voor in de stadia: de ontsnapping, het oversteken van de Rode Zee, de berg van haat (Sinai), de verzoeken en uiteindelijk de wanhoop. Dit spreekt over vele dingen.

We blijven vragen, “Wanneer zal het werk eindelijk klaar zijn en de Schepper onthuld worden?” Dit is juist. Hij zal onthuld worden, maar dan zal er meer werk volgen. Toch zal een persoon dit als een avontuur ervaren, als plezier, want als je van iemand houdt, is de inspanning die je voor je geliefde maakt plezier. Je geniet van het feit dat je iets voor hem doet.

Wanneer je voor zelfvoldoening werkt, doe je werk om later van zijn vruchten te genieten. Als je het kon proeven zonder hiervoor te hoeven werken, zou dit het beste zijn, maar het is niet hetzelfde wanneer je uit liefde dingen doet voor een ander. In dit geval brengt de inspanning zélf plezier, terwijl je werkt, verzamel je ook de beloning.

Probeer iets te doen voor iemand van wie je houdt zoals je zoon bijvoorbeeld. Het maakt niet uit wat voor inspanning is vereist, je zult je zelfs beter voelen wanneer je hiervoor een inspanning maakt. Als je gewoon een cadeau aan je kind geeft en ziet hoe gelukkig je hem hebt gemaakt, zal je er niet van genieten. Wanneer je lief hebt, is het de inspanning die het de moeite waard maakt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: