Van De Schepper Leren

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan ik een voorbeeld van het werk van de Schepper zien? Kan ik in mijn dagelijks leven herkennen wat Hij me nu probeert te laten zien?

Antwoord: Je zult het voorbeeld van de Schepper direct in je gevoel herkennen. Mijn ziel is op zodanige wijze gestructureerd dat ik hierin een bepaald deel van een hogere ziel begint te voelen, welke als voorbeeld dient. Dan volg ik het voorbeeld en kijk ernaar als een kind naar een volwassene kijkt. En wanneer een kind een voorbeeld van de volwassene ontvangt, wil hij hetzelfde doen.

Je kunt zulke voorbeelden echter niet in ons leven vinden, omdat je nog steeds geen kwaliteiten van altruïsme hebt. Je zult alleen in staat zijn om ze te onderscheiden wanneer je de Kli hebt die je kan helpen om gelijkwaardig aan Hem te worden. Dan zal je Zijn voorbeeld waarnemen volgens de overeenkomst in vorm.

We hebben alleen één voorbeeld gekregen. Wanneer we wanhoop ervaren worden we op de achtergrond naar een groep gebracht die de wetenschap van Kabbalah studeert. Dan wordt je verteld: “Begin te verbinden met de vrienden en studeer samen Kabbalistische boeken.” Alleen dan, met de hulp van de juiste studie, door het bouwen aan verbindingen met de vrienden én je begint het ego te verwerpen, zal het Licht naar je toekomen en je helpen om je egoïstische verlangens te overkomen. En alleen hierna zal je in staat zijn om hogere kwaliteiten te verwerven.

Het is echter alleen mogelijk om het voorbeeld van de Schepper te ontvangen wanneer je een Kli hebt waarin je dit kan realiseren. Door te bewijzen dat je een mogelijkheid hebt om gelijkwaardig aan Hem te worden, verwerf je een beeld waar je vervolgens je gelijkwaardigheid met de Schepper in opbouwt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: