Kom Meer Volwassen Terug

Dr. Michael LaitmanAls we de werken van de Kabbalisten lezen, mensen die de Hogere Wereld hebben onthuld, de bijzondere werkelijkheid, begrijpen of voelen we niet waar ze over spreken, maar we volgen eenvoudig hun woorden. Ze vertellen ons dat er een Hogere Kracht bestaat die op zichzelf onbereikbaar is. Vanuit onze kant bereiken we deze als de Schepper, het Goed dat Goed Doet. Vanuit deze kwaliteit schiep de Schepper schepselen en verlangens, zodat zij zich konden ontwikkelen en Zijn goedheid ontvangen.

De goedheid ligt in het gelijkwaardig worden aan de Schepper. Er is niets beters en hogers dan dat. Daarom betekent “goed doen” het brengen van de schepping naar het niveau van de Schepper. Om dit te kunnen doen, moeten we ons twee parameters (of ‘kenmerken’) verwerven die aan Hem inherent zijn: perfectie en onafhankelijkheid. In principe is onafhankelijkheid een deel van perfectie, maar voor ons heeft het een speciale betekenis en is het van allergrootste belang. We moeten, zoals de Schepper, onafhankelijk zijn. Net zoals Hij bij zichzelf bestond voor de schepping, moeten wij hetzelfde niveau van onafhankelijkheid bereiken, ondanks dat we Zijn schepselen zijn.

Trouwens, we moeten zelf in staat kunnen zijn om het niveau van het Goed dat Goed Doet te bereiken alsook deze kwaliteit te verwerven. Om ons deze mogelijkheid te geven, schiep de Schepper een perfecte staat waar we identiek aan Hem zijn, gelijkvormig, verenigd en in ieder opzicht verbonden – in kwaliteiten, in waarneming, in onafhankelijkheid en op elke andere manier.

Vanuit deze eerste en laatste staat heeft Hij ons naar een lager vorm van bestaan gebracht in verschillende details van perfectie, totdat we een totale tegengesteldheid bereikten. Vervolgens, vanuit deze tegengestelde staat, geeft Hij ons de mogelijkheid om naar perfectie terug te keren met een waardevol bezit. Alles wat we nodig hebben, is naar huis terug te komen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: