In Welke Richting Sturen We De Ons Gegeven Kracht

Dr. Michael LaitmanDoor onze houding vernietigen wij de wereld. Iedere dag noteren we steeds weer nieuwe cijfers van verdwenen planten- en diersoorten in deze wereld.

De wereld wordt elke dag armer en verliest steeds meer van haar diversiteit. Zelfs wanneer we hen niet direct afschaffen creëren we de voorwaarden waarin ze gewoonweg niet kunnen bestaan. Sommigen zeggen dat deze situatie onomkeerbaar is geworden.

En alleen door deze betreurenswaardige resultaten te aanschouwen, zien we in dat we iets fout hebben gedaan. We dachten immers dat we het recht hadden om met de natuur te doen wat we wilden. We deden dit in plaats van eerst onszelf en de natuur te onderzoeken en waarheen de krachten, die we bezitten, te richten.

Zouden we de omgeving of zouden we juist onszelf door middel van de juiste omgeving moeten veranderen? Hierin ligt het verschil tussen een goede en een slechte aanpak. Ofwel ik probeer iedereen en de wereld te veranderen op een wijze zodat er alleen naar mijn pijpen wordt gedanst of ik kom tot het besef dat alles, wat ik in deze wereld niet leuk vind, iets is wat ik nodig heb in mijzelf te corrigeren.

Egoïsme bevindt zich in mij. Daarom heb ik het Hervormende Licht nodig om mijn egoïsme te corrigeren. Dat is de basis van een goede aanpak.

De mensheid is begonnen met de wereld in het reine te komen en begint te begrijpen dat de wereld een gesloten systeem is waarin alles integraal met elkaar verbonden is. Het zal nog een hele tijd duren voordat we het zien op het moment dat het ons zal veranderen.

We zijn als een koppig klein kind dat ziet dat het iets verkeerd doet maar het nog steeds blijft doen en elke keer een pak slaag krijgt. Er zal nog geruime tijd overheen gaan voordat het er uiteindelijk van gaat leren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed