Een Imprint Van De Laatste Correctie

Dr. Michael LaitmanVraag: Moeten we het egoïsme weerstaan of ermee werken?

Antwoord: Ik weersta het egoïsme wanneer ik ernaar kijk terwijl ik mezelf met het punt van de Schepper identificeer. Ik erken dat dit mijn natuur is. Maar het zal de natuur van de Schepper worden als ik het eenmaal gecorrigeerd heb omdat het egoïsme Zijn imprint is.

Dit is de reden waarom het egoïsme wordt aangeduid als “hulp tegen jou”: Zijn vorm is tegengesteld aan de vorm die ik nodig heb. Maar het helpt me omdat ik niets anders heb.

Op dit moment mis ik het Licht dat me zal helpen om de egoïstische “deuken” in de imprint met de juiste kwaliteiten te vullen. Ik ontvang dan eenheid – de vorm van de Schepper.

Toen ons egoïsme werd gevormd bevatte het alle tegengestelde vormen en in onze wereld vervreemden ze van hun perfectie.

Deze vormen zijn als poppen in hun schuilplaats in elkaar opgenomen en we moeten met behulp van het Licht in een compleet juiste vorm en in omgekeerde volgorde aankomen.

Dit is de reden waarom we tegenover het egoïsme staan in het besef dat we alles hebben behalve het Hogere Licht. Voor de toekomstige staat van eenheid moet ik dus de invloed van het Hogere Licht op mijn verlangen oproepen; mijn verlangen naar de gecorrigeerde vorm (Reshimo).

Om deze reden zeggen we vanaf het allereerste begin “we zullen doen en we zullen horen”. Met andere woorden: we zijn klaar voor eenheid zodra we het verlangen van de groep hebben ontvangen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: