Een Goed Verstand Is Geen Garantie Voor Het Licht

Dr. Michael LaitmanHet is mijn taak is om mijn aard te transformeren. Het betekent dat ik mijn eigenschappen compleet moet veranderen.

Ik zal niets van wat ik nu heb meenemen naar spiritualiteit; noch mijn verstand, noch gevoelens, noch opvattingen, criteria of verwachtingen. Dit vormt grote, bijna onoverkomelijke obstakels voor intelligente mensen en vaak falen ze. Men moet echt wijs zijn om het eigen verstand op te geven.

Een intelligent persoon gelooft in zijn of haar logica, dat perfect functioneert in onze wereld en het is moeilijk voor hem om zich voor te stellen dat dit krachteloos is op het spirituele pad.
‘Verstand, energie en doorzettingsvermogen zijn mijn sterkste kanten. Is dat niet genoeg?’

Eigenlijk heeft  zo een persoon niet meer dan een grote intelligentie en gevoeligheid, maar dat is nu juist de valkuil: met die valuta koop je geen kaartje voor de spirituele wereld.
Daar heb je geloof nodig. Wat is dat?

Geloof is een kracht die je van Boven ontvangt, van het Licht. Je hebt dit niet in je, het bevindt zich boven je verstand en gevoel, boven wie je nu bent. Er komt een Hogere invloed en je voelt het alsof er iets in je binnendringt, dat in jou een manier van kijken wakker maakt, die tegenovergesteld is aan alles wat je nu bent.

Dan begin je je op een omgekeerde manier te verhouden tot de werkelijkheid. Je was gewend om naar alles te kijken door het prisma van het persoonlijk gewin. Nu echter, houd je geen rekening met jezelf, maar met de eenheid. Het is zo vreemd dat het onbeschrijfelijk is, maar er vormt zich een nieuwe manier van kijken in je en nu kun je niet meer terug naar het oude.

Zeker, er zijn tussenliggende staten, maar nadat iemand ‘Egypte verlaten heeft’, komt hij tot een Hoger bewustzijn en hij laat zijn vorige prioriteiten volkomen los. Immers, zijn intelligentie en rijkdom aan gevoelens, ervaringen en reflecties werken gewoon niet meer.

Daarom wordt er gezegd: ‘Niet de wijze leert’. Het is typerend, dat succes niet in het voordeel is van de knapste koppen. Eigenlijk hebben zij vooral een groot doorzettingsvermogen en geluk nodig om door te breken in de hogere wereld.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: