De Wereld Rekent Op Ons

Dr. Michael LaitmanWij ondergaan samen met de hele wereld een speciale staat. De tijd wanneer de wijsheid van Kabbalah wordt geopenbaard is kritiek voor de geschiedenis van de mensheid.

Tijdens bijeenkomsten, zoals Kabbalah conventies, verlangen we naar de correctie van onze ziel en niemand denkt aan de rest van de wereld. En toch, laten we voor een moment overpeinzen dat we met onze acties het lot van de wereld beïnvloeden. Ik kan deze claim ondertekenen.

We wensen en proberen te verbinden en hierdoor verplaatst de wereld zich qua omvang van verdienste sinds de wereld op zich een vormloze en levenloze materie is die geen kracht heeft. En wij verblijven een paar treden hierboven op het menselijke niveau (Adam) die ernaar hunkert om gelijkvormig (Dome) aan de Schepper te worden. Daarom ligt het lot van de wereld in onze handen.

Dit is de reden waarom het de moeite waard is om geld te besteden en naar zulke Kabbalah conventies te komen en zichzelf in een omgeving te plaatsen die tegengesteld is aan thuis. Deze overweging is ook noodzakelijk: een mens ontvangt het recht om de hele wereld en zijn eigen lot te beïnvloeden.

Op het eerste gezicht: wat zijn we eigenlijk? Toch, de Schepper heeft specifiek deze mensen uitgekozen en heeft ze een mogelijkheid en verlangen gegeven om hier de komen (de Kabbalah Conventie in de Arava Desert) om zich te verbinden. Het is niet makkelijk; ik heb daarom respect voor elke deelnemer die de Schepper heeft gekozen en met de kracht heeft bedeeld. Eveneens heb ik respect voor hem vanwege zijn verlangen en bereidheid om te komen en bij te dragen. Iedere aanwezige persoon is belangrijk en uniek. En dit is de manier waarop we elkaar moeten waarnemen.

We moeten deze speciale mogelijkheid, om ons eigen lot en het lot van de wereld te beïnvloeden, waarderen. En het maakt niet uit dat we nauwelijks de diepe betekenis van het moment herkennen. Ook al is ons verlangen eenvoudig en naïef, het hervormt nog steeds de wereld.

Daarom raad ik u sterk aan om deze tijd zo volledig mogelijk te benutten zodat iedereen zijn hart kan openen en zich wenst te verbinden met de anderen. Deze bijeenkomst heeft immers hele bijzondere mensen bij elkaar gebracht. Laten wij het beste van onszelf geven.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: