De Masach Brengt Je Door De Machsom

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is het verschil tussen de Masach (scherm) en Machsom (de barrière die ons van spiritualiteit scheidt)?

Antwoord: De Machsom overgaan is gelijk aan het ontvangen van het eerste anti-egoïstische scherm. Zulke barrières bestaan tussen alle niveaus.

Het allereerste spirituele niveau, “Machsom,”  is zo uniek, omdat een persoon geen idee heeft wat altruïsme is. Maar heeft hij dit eenmaal bereikt dan begint hij zich een beetje een beeld van altruïsme te vormen; hij ziet een voorbeeld van de Ene Hogere en imiteert Hem. De persoon heeft al een verbinding met de Schepper. In tegenstelling hiervan; wanneer hij naar het eerste niveau stijgt, moet hij door deze “barrière” breken terwijl hij volledig blind is.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: