De Enige Manier Om Te Studeren

Dr. Michael LaitmanToen ik bij Rabash kwam om te studeren was ik 33. Ik was een sterk en succesvol iemand; Ik had een familie, een huis en was succesvol in zaken. Ik vroeg hem: ‘Nu ga ik mijn hele leven aan u wijden. Ik zal tot aan het eind aan uw zijde staan, want anders is het onmogelijk om iets te leren. Ik ben klaar om er helemaal voor te gaan, maar hoe kan ik er zeker van zijn dat ik hier op de juiste bestemming ben?’

Rabash antwoordde dat ik het volste recht had om deze vraag te stellen. Echter, ik moet de leraar uitkiezen bij wie ik wil horen. Niemand mocht mijn beslissing in de weg staan of beïnvloeden. Hij zei: ‘ga andere plaatsen onderzoeken!’

Maar, nadat jij een beslissing hebt genomen en je bestemming hebt gekozen, moet je alle twijfel erover verjagen en niet weifelen tussen links en rechts als je eenmaal op je pad bent. Je kunt niet onder een andere invloed zijn dan die van je leraar.

Met andere woorden, als je mijn student wordt, ben je verplicht om alleen mijn geest te ontvangen en niet naar anderen luisteren. Immers, je gaat jezelf ontwikkelen en het is verboden voor iemand om naar andere meningen te luisteren tijdens zijn groei.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed