De Code Van De Hogere Werelden

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik begrijp het Hebreeuws nog niet dus wat moet ik doen als we De Zohar lezen? Moet ik naar de letters kijken of alleen naar de tekst luisteren?

Antwoord: Behalve het Hebreeuws zijn alle talen bedoeld voor communicatie in deze wereld. Aan de andere kant is het Hebreeuws geen gesproken taal maar een imprint van spirituele acties van ZAT de Bina (haar zeven lagere Sefirot), Zeir Anpin en Malchut op de materie van Malchut. De symbolen beschrijven deze spirituele acties.

Kijk dus naar de tekst voor je als naar een volgorde van opdrachten in een computerprogramma: het is eenvoudigweg een imprint van spirituele eigenschappen, krachten en acties die je in jezelf moet uitvoeren. Dit is hoe ik het Hebreeuws waarneem. Ik behandel het niet als een literaire taal, die gebruikt wordt om de tekst gladder te laten verlopen zoals in andere talen.

Terwijl je meestal niet naar de letters en combinaties kijkt tijdens het lezen van Kabbalistische teksten, kijk je nog steeds in het woord en zijn innerlijke bedoeling. Je kijkt naar het symbool omdat iedere letter altijd een symbool is.

Het Hebreeuws heeft zoveel gegevens, informatie verborgen in de taal, dat het onmogelijk is om het te reflecteren in een vertaling. Immers, de volgorde van de letters van de tekst beschrijft de Sefirot, de volgorde van acties. Hoe kan dit opgenomen worden in een andere taal?

In elke letter zouden we een symbool van enige spirituele kwaliteit, of de actie die het aanduidt, moeten waarnemen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed