We Hebben Pharaoh Ontdekt; De Schepper Is De Volgende

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom heeft de Schepper op de laatste Conventie Moses niet laten lopen over de Machsom (de barrière die ons gescheiden houdt van spiritualiteit) en Pharaoh achtergelaten om de stoelen op te stapelen?

Antwoord: Waar was onze Moses toen we moesten pleiten voor het verlaten van Egypte? Waar was onze kreet aan de Schepper? Er was niemand anders dan Pharaoh.

We hadden niet van de Schepper geëist om de muur tussen ons te breken. Iedereen was aan het wachten, “Wanneer zal Hij Zichzelf Onthullen? Ik wil gevuld worden!” We werden nog steeds overheerst door Pharaoh. Bovendien kregen we te zien wat op onze weg lag en onze verbinding blokkeerde.

Het was niet per ongelijk dat ik onmiddellijk de woorden naar het publiek stuurde over de noodzaak om aan ons gemeenschappelijke verbinding te denken, om hierin onder te dompelen en de gescheurde draden te vinden om deze samen aan elkaar te verbinden. Geen dansen, niet praten, maar laat iedereen in zichzelf kijken en alleen maar denken aan hoe hij met de anderen kan verbinden.

En wat was het resultaat? We kwamen vast te zitten. Het blijkt dat ik niet in staat ben te verbinden. Dit is goed, omdat ik iets heel belangrijks kreeg te zien: Ik ben helemaal losgekoppeld van de anderen; er is geen schakel. Alle draden en kanalen zijn afgebroken. Er is geen enkele impuls hiervoor. Ik doe alles behalve verbinden en de gedachten en verlangens absorberen van anderen en dit, God verhoede, als mijn eigen maken.

Dit is de kracht van Pharaoh. Maar waar is de kreet? Ja, we zijn afgebroken en geïsoleerd van elkaar. Maar waar is ons verzoek om met elkaar te verbinden? Waarom komt U niet om ons met elkaar te verbinden?!

We hebben nog geen verlangen voor dit verzoek. We denken nog steeds dat we kunnen verbinden met ons eigen wil: “als we een inspanning maken zullen we slagen.” Maar hoe is het mogelijk om dit met onze egoïstische kwaliteiten te bereiken?

De behoefte voor de Schepper moet geboren worden uit ons gemeenschappelijk werk. Wanneer de groep iedereen zal verplichten om deze methode te gebruiken en ze te overtuigen dat de Schepper deze situatie zal corrigeren. We hebben het werk van de Schepper nodig, niet die van Bnei Baruch. We moeten alleen het verzoek aanbieden. Wanneer we deze collectieve, wereldwijde eis voor Zijn correctie van ons bereiken, zullen we inderdaad naar het volgend niveau stijgen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed