Waarom Persoonlijke Vrijheid Essentieel Is

Dr. Michael LaitmanBaalHaSulam in”‘De Vrijheid”: Weet dat dit (persoonlijke eigenschappen) het enige ware bezit van het individu is dat niet mag worden geschaad of gewijzigd. Dus iedereen die een eigenschap van een individu uitroeit en ontwortelt veroorzaakt het verlies van dat sublieme en wonderlijke begrip van de wereld, zoals die bedoeld is om aan het einde te ontstaan, want deze eigenschap zal nooit meer opduiken in een ander lichaam.

Dit zijn n8u precies de principes waarop het systeem van het onderwijs moet worden gebaseerd.
Kinderen moeten als volwassenen behandeld worden: we moeten niet proberen hen tot iets te kneden alsof ze van deeg zijn waaruit we naar onze smaak elke gewenste vorm kunnen maken.

Ieder mens moet dusdanig beïnvloed worden dat zijn persoonlijke eigenschappen worden ontwikkeld. Daarom is onderdrukking in het onderwijs onaanvaardbaar.

De kabbalisten schrijven hierover en we moeten de reden hiertoe begrijpen. De bescherming van de persoonlijke vrijheid is een dwingend recht want aan het eind van de dag beïnvloeden of corrigeren we niemand. We herstellen simpelweg de banden tussen ons.

Wij allemaal, jij, ik en iedereen, moeten ons verbinden door middel van het juiste type banden. Dan onthullen we het Licht in deze verbinding zoals dat plaatsvindt in de weerstanden van een elektrisch circuit of in een spiraal van een gloeilamp. De verbinding, die tussen ons geopenbaard zal worden, zal de spirituele wereld of de Schepper worden genoemd en het zal niet via ons individueel plaatsvinden.

Wat persoonlijk bij mij hoort heeft geen betrekking op de geestelijke wereld. Alleen de banden tussen ons zijn spiritueel. Dit is waarom alle individuele kwaliteiten van iedereen moeten blijven bestaan. Wanneer ik een enkele kwaliteit in mijzelf of in iemand anders vernietig kan de verbinding tussen ons absoluut niet meer perfect zijn omdat de verbinding “een brug” nodig heeft van zijn natuur naar de mijne.

Why Personal Freedom Is Essential

Dit is dan ook de reden waarom de wet van bescherming van de vrijheid niet de voorwaarde is voor een mooie “democratie”. Het is noodzakelijk voor het bereiken van correctie.

Hieruit blijkt hoe verspillend ons onderwijssysteem is: het legt voortdurend druk op kinderen en produceert volgens een vastgesteld patroon banale individuen. De houding ten opzichte van opvoeding en onderwijs moet radicaal worden veranderd.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: