Leven In De Stroom Van Eindeloos Licht

Dr. Michael LaitmanOnze hele geschiedenis is niets anders dan de ontwikkeling in het fysieke lichaam in deze wereld. Maar nu moeten we ons spirituele lichaam opbouwen en we moeten het zelf doen. In onze wereld ben ik geboren uit de vader en moeder die mij opgevoed en opgeleid hebben totdat ik volwassen werd en zelfstandig begon te leven. In de spirituele wereld moet ik hetzelfde doen. Ook hier hebben we een spirituele vader en moeder (Aba ve Ima), een spirituele omgeving die ons ontwikkelt. Maar we moeten dit met ons eigen verlangen arrangeren.

De vraag is waar zo’n verlangen te verkrijgen is. Hiertoe wordt ons een spirituele vonk gegeven, “de punt in het hart,” een minuscuul verlangen naar spiritualiteit. Met deze hulp kunnen we, gekoesterd door de omgeving, een Kabbalistische groep en de Hogere Kracht genaamd Aba ve Ima (Vader en Moeder), ons ontwikkelen.

We hebben ze maar we moeten ze alleen nog vinden. Ze kunnen ook de Schepper worden genoemd, die op ons inwerkt door middel van twee krachten: Hassadim en Hochma (genade en wijsheid). De kracht van genade assisteert ons en de andere kracht belast ons pad. Het werkt op dezelfde manier zoals we een kind onderwijzen door hem moeilijke opdrachten te geven.

Deze twee krachten, “hulp” en “hulp tegen ons”, komen naar ons toe en leren ons wat er gedaan moet worden terwijl we vooruit gaan. Wij regelen onze (spirituele) evolutie dusdanig dat we in staat zijn voorwaarts te gaan. De snelheid waarmee we dit doen is volledig van ons afhankelijk want in spiritualiteit bestaat geen (aardse) tijd.

We zullen beginnen deze krachten, die werkzaam zijn in de Natuur, de Vader en de Moeder en de positieve en negatieve kanten ervan, bloot te leggen. Wanneer we opstijgen naar het eerste spirituele niveau beginnen we onszelf al waar te nemen als eeuwig en compleet. We zijn tenslotte niet meer afhankelijk van ons lichaam. We beginnen alles waar te nemen in altruïsme, buiten onszelf. Ik verbind mij met alles en iedereen en zij worden mijn spirituele vat.

In de fysieke wereld ontving ik altijd alles voor mezelf in de mate waartoe ik in staat was en zodra ik vervuld was verloor ik het gevoel van genot. Als contrast wordt het spirituele genot gedefinieerd door hoeveel ik het doorgeef aan een ander en die weer aan de volgende.

Dit is hoe we deze vervulling allemaal doorgeven aan elkaar. Daarom is het een eindeloze stroom van oneindig genot. Het is wat wij de sensatie van eeuwig leven noemen.

Living In The Stream Of Endless Light

Het Licht van Oneindigheid treedt ieder van ons binnen maar iedereen neemt alleen hiervan wat nodig is om het fysieke bestaan te steunen en geeft dit eindeloze Licht door. Als we in een dergelijk vorm leven ervaren we onszelf in de Wereld van Oneindigheid. Onbeperkt en voldaan door het gehele Licht van de Schepper.

Dit is wat de wijsheid van Kabbalah ons wenst te brengen en waarom het zo is genoemd (“Kabbalah” betekent ‘ontvangen’ in het Hebreeuws). Het leert ons hoe we vervulling kunnen ontvangen en reeds een eeuwig en compleet leven kunnen ervaren gedurende ons bestaan in het hier en nu.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: