Hou Vast Aan De Leraar En Volg Hem

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat moet ik doen als de intentie, die u ons voor de les geeft, het volgende moment verdwijnt?

Antwoord: Er is niets wat je kunt doen; we moeten onze intenties blijven vernieuwen! Ik wijs de richting aan en jij moet je daaraan houden. Als je dat doet betekent het dat je me volgt.

Dit is de reden waarom je naar de les komt. Het is niet om door de tekst heen te graven en daardoor je verstand te oefenen! De essentie van je werk ligt niet in het gebruiken van je hersenen maar in het leveren van een inspanning om de intentie te behouden.

Je moet jezelf op het juiste pad houden en mij volgen. Ik kan je niet iedere seconde hieraan blijven herinneren. Dat zou betekenen jou met kracht te forceren. Schrijf het voor jezelf op en probeer je later vast te klampen aan deze gedachte. Het maakt niet uit hoeveel van de tekst je zult horen: de sleutel is om te blijven werken aan de intentie. Intentie is de “magische kracht” (Segula) die jou onthult wat de Zohar beschrijft.

Als je intentie het vereiste niveau heeft bereikt zul je de Zohar kunnen begrijpen, zelfs als het in een jou onbekende taal is. Je kunt het onthullen. Je begint te leven in de Hogere Wereld en ontvangt nieuwe organen van waarneming. Dit betekent dat je zelf spiritualiteit binnengaat. En dat heeft niets te maken met intellectueel gissen. In jou moet een nieuw zintuig tevoorschijn komen. Daarom is het nodig dat je een eigen inspanning levert die specifiek hierop gericht is en te wachten op het Licht dat naar beneden komt en jou hervormt door een specifieke actie.

Ik kan dit niet voor je doen. Ik kan alleen helpen door je eraan te herinneren. Meer niet. Daarom staat er in “Een Toespraak tot Aanvulling op De Zohar” en in andere teksten, die een persoon nodig heeft, geschreven om vast te houden aan de leraar. Dit is precies waar we over spreken.

Daarom moet je vasthouden aan de richtlijn die ik je in het begin van de les aanbied en dit opbouwen. Dat is ons gemeenschappelijke werk.

Iedere dag, 3 uur van de les, moet je in dezelfde intentie blijven. Maar maak het iedere dag, stapje voor stapje, preciezer en scherper. Je moet het op een dusdanige manier doen dat het niet zal verdwijnen maar steeds duidelijker en korter wordt, meer onderscheiden.

Schrijf het op; Ik geef je een tip die jou altijd op het pad terug zal brengen. Als je verdwaalt vraag jezelf af: ” Wat zal er met mij gebeuren?!” Dat is het: Als je pijn ervaart, heb je niets anders nodig.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed