Een Gelukkige Moeder Van 7 Biljoen Baby’s

Dr. Michael LaitmanVraag: Als ik de verlangens van anderen als die van mezelf accepteer betekent dit dan niet dat ik samen met hun genot ook al het lijden van de hele mensheid ontvang? Ik kwam om het onaardse genot te ontvangen, maar waarom zou ik extra moeten lijden?

Antwoord: Je ontvangt niet het lijden van anderen maar hun verlangens. Hoe kun je genieten van het vervullen van de verlangens van anderen als ze niet eerst leeg zijn? Je moet hun leegte voelen.

Het is duidelijk niet prettig om lege verlangens te hebben maar als je ze verwerft om ze te vervullen ben je blij dat ze leeg zijn! Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om ze te vervullen! Het is zoals een moeder die blij is dat ze zoveel voedsel heeft voorbereid en dat haar hongerige baby het goed opeet.

Daarom is er hier geen lijden maar alleen genot! Het is alsof er een goede maaltijd voor je staat en voor de maaltijd ontwaak je in jezelf de eetlust. Dit is immers het enige wat je mist om het genot te kunnen ontvangen.

Het Licht is in absolute rust en we bevinden ons in een oceaan van Licht. Hoe meer je van andere lege vaten of verlangens ontvangt, des te meer zul je in staat zijn om ze met Licht te vullen en al deze vervulling zal van jou zijn! Dit is wat de wetenschap van Kabbalah ons leert. Het is de “wijsheid van receptie” of vervulling.

Je bent zoals een moeder die 7 biljoen hongerige baby’s en genoeg melk voor elk van hen heeft – het gehele Oneindige Licht. Kun jij je voorstellen wat voor een genot dit is!?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: