Een Ark Voor De Groep

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent een “vloed” voor de groep?

Antwoord: Als de groep in zijn geheel niet in staat is om zijn toenemende verlangen te overstijgen en als de vrienden haat bereiken en deze niet kunnen overstijgen, betekent dit dat ze verdrinken in de wateren van de vloed.

Wanneer ze de naderende vloed en de krachten die hen overwinnen (Gvurot) voelen aankomen, moeten zij een wederzijdse inspanning doen om een Ark te bouwen. Dit betekent dat ze wederzijds altruïsme moeten uiten om gered te worden van ieders individuele egoïsme en van de gemeenschappelijke haat. Dit is precies hoe de auteurs van Het Boek van Zohar studeerden. Ze voelden haat voor elkaar en onthulden toen liefde.

Alles hangt af van de vraag of de vrienden de Torah gebruiken zoals het bedoeld was: of ze de Ark bouwen, die gemeenschappelijke Kli van wederzijds altruïsme, eenheid en gemeenschappelijke garantie, want hierin zullen ze van de vloed gered worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: