Dromen Van Verbondenheid Met De Schepper

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent “verhoog het belang van verbondenheid met de Schepper?”

Antwoord: We moeten overwegen welk perspectief we gebruiken om onszelf en de wereld op ons pad te observeren: ons eigen standpunt of dat van de Schepper? De beslissing is aan ons.

Als ik hiernaar vanuit mijn eigen perspectief kijk dan zal “ieder mens oordelen volgens zijn eigen gebreken” en ben ik niet in staat om de waarheid te zien. Echter, als ik alles vanuit Zijn standpunt bekijk, welke ik moet bereiken door in alles gelijk aan Hem te worden, zal ik vanuit dat punt alles zien en waarderen.

Ik zal ook beginnen te begrijpen dat liefde gelijkwaardigheid van vorm is. Ik aanvaard Zijn hele natuur en dat wordt dan als het mijne: boven mijn gehele ego en boven alle haat en volledige weerstand uit. Alleen dan ben ik in staat te begrijpen welke verlangens in mezelf voor correctie bedoeld zijn.

Als ik alles vanuit mijn eigen perspectief evalueer zie ik niet in wat er gecorrigeerd moet worden en wat er op dit moment belangrijk voor me is. Ik kan dit alleen zien als ik in staat ben om het eindpunt te ontdekken. Er staat geschreven: “Het einde van een actie ligt in de eerste gedachte”.

Vraag: Wat houdt een persoon tegen om dit eindpunt waar te nemen?

Antwoord: Hij droomt niet van verbondenheid met de Schepper. Hij is er niet bezorgd over hoe hij tevredenheid aan Hem kan brengen. Dit is wat het moeilijk maakt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: