Breng Jezelf Tot Leven Terug

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom heeft de Schepper het niet zo geregeld dat we nu al iedereen als organen van ons lichaam zouden ervaren.

Antwoord: Dat komt omdat je de vorm van altruïsme vanuit zijn tegenovergestelde vorm moet onthullen. Vanuit haat, receptie en uitbuiting van je medemens moet je liefde en verbinding verwerven.

Stel je voor dat je plotseling uitvindt dat je grootste vijand, die je met behulp van elke mogelijke executietechniek wilde vernietigen en verpletteren, in feite je eigen zoon is van wiens bestaan je niets wist. Net zoals een film.

Nu begrijp je dit niet maar probeer een groep binnen te gaan en je te verbeelden dat jij je afstemt op het gemeenschappelijke verlangen. Kijk niet naar de gezichten, maar kijk naar het verlangen dat iedereen deelt en verdiep je hierin. Door dat verlangen zul je voelen dat je door speciale zielen bent omgeven en dat jij alleen vanaf de zijkant naar hen kijkt. Probeer hen binnen te treden en jezelf compleet te annuleren.

Door dit wegcijferen van jezelf begin je te leven! Blijf te allen tijde in deze gedachte zodat deze je verstand niet verlaat. Neem de beslissing dat dit de manier is waarop je vanaf nu naar de wereld wilt kijken.

Probeer tot morgen in dit gevoel te blijven; telkens dit gevoel te vernieuwen en het beeld terug te brengen. Dan zul je bij de volgende les klaar zijn om dit beeld tot leven te brengen! Je zult je kunnen voorstellen wat er in deze verlangens, die met elkaar verbonden zijn, gebeurt: Hoe Partzufim AB en SAG werken en wat Rabbi Shimon zijn vrienden vertelt. Het spreekt alleen maar over dit verlangen en over de verbinding met de delen ervan.

Verlangens die puur of onzuiver, gecorrigeerd of nog niet gecorrigeerd zijn: alles bevindt zich binnen één systeem dat jij nu onthult. Je wilt het leven, de vitale kracht in dit systeem en jezelf in het midden ervan onthullen, alsmede het begrip van hoe alles werkt. Dit is precies waar alle Kabbalistische boeken over spreken en je wilt dat dit onthuld wordt.

Het wordt ‘de onthulling van de Schepper’ genoemd wanneer de verbinding tussen de delen van het verlangen en de harmonie waarin ze functioneren wordt onthuld (de praktische onthulling van de correcte, werkzame verbinding). Hierna zal de Schepper, of deze verbinding, steeds meer onthuld worden. Dit betekent dat er een opstijging langs de niveaus van de werelden plaatsvindt tot zelfs een grotere onthulling van de Schepper toe.

De Schepper is Bo-Reh genaamd. Dit betekent “kom en kijk” hoe het systeem in het gemeenschappelijke altruïsme werkt en hoe het Licht in de verlangens of Kelim werkzaam is.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: