Balans In De Samenleving

Dr. Michael LaitmanVraag: Zal er enige positieve uitkomst zijn wanneer we andere mensen beïnvloeden van wie de meesten geen spirituele aspiraties hebben en zal het door ons voorbeeld eenvoudiger worden een goede relatie en communicatie in de hele samenleving te realiseren?

Antwoord: Ja, als we tot een voorbeeld zijn uitgegroeid, zullen we een positieve invloed op de hele samenleving hebben. BaalHaSulam beschrijft het in zijn artikel “De Toekomstige Generatie”.
Wanneer de hele samenleving vandaag besluit dat we niet meer in de egoïstische vorm kunnen bestaan en dat we moeten beginnen om rekening met elkaar te houden, zal dat een enorme correctie zijn.

Je kunt je afvragen: “als een doorsnee mens het doet zonder het doel om de Schepper te onthullen en aan Hem te schenken, zal zich dan de ongelukkige ervaring van socialistisch Rusland niet herhalen”? Heden, in onze tijd, is er een Kabbalistische groep die het schenken en de verspreiding van Kabbalah praktiseert en iedereen die een groter bewustzijn wenst te verkrijgen, kan zich bij ons aansluiten.

Met betrekking tot alle anderen is het genoeg wanneer ze ons helpen en ondersteunen. Juist zoals mensen doen die meestal geen plezier hebben in het studeren en die hun geest niet met kennis willen vullen. Wanneer er een evenwicht in de samenleving bestaat doordat één van zijn delen, zoals het hoofd waarin de intentie word gehandhaafd, het Licht door zichzelf aantrekt en het andere deel voert bepaalde aanvullende acties uit, kunnen we een groot succes bereiken.

Laten we hopen dat we hierin slagen. De gehele mensheid is als een piramide ontworpen en dat is precies zoals het moet zijn. Slechts een paar zijn er verantwoordelijk voor de verbinding met de Schepper en trekken het Licht aan voor de massa.
(Zie het artikel van BaalHaSulam “De Toekomstige Generatie” ).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: