Als Je Een Held Bent….

Dr. Michael LaitmanVraag: De laatste tijd voel ik me erg moe en ik val in slaap tijdens les. Betekent dit dat mijn verlangen naar het doel niet sterk genoeg is?

Antwoord: Allereerst moeten we iedere staat accepteren als afkomstig van Boven, van de Schepper, vanwege “Er is geen ander dan Hij.” Als ik iedere staat beschouw als zijnde opbouwend en van de Schepper komend en mij dus vooruit helpt naar het doel, is het een bevorderende staat die mij werkelijk opbouwt. In dit verband hangt niet alles van die staat zelf af, maar van mijn houding ertoe: Van wie is het?

Het maakt niet uit in wat voor staat ik ben: goed, slecht, intermediair, of één die iedere beweging mist, zelfs als ik gedurende een paar maanden hierin zou blijven. Als ik altijd relateer aan deze staat als zijnde de juiste staat voor het maken van onderscheidingen, correcties en vooruitgang, heb ik geen zorgen over wat er daadwerkelijk gebeurt.

Ik verhef altijd MAN, verblijf in de intentie en in de reactie van Boven ontvang ik MAD, de staat die naar me toekomt. De intentie komt van mij terwijl de staat van de Ene Hogere komt.

Daarom moeten we alles wat van de Ene Hogere naar ons toekomt als een zegen ervaren. Wat er ook naar ons toekwam is gekomen omdat het ongetwijfeld van de Ene afkomstig is die Goed is en Goed Doet en er is geen ander dan Hij. Ik moet elke staat behandelen als zijnde noodzakelijk op het pad.

Als ik voortdurend verander en dieper in de studie graaf, de groep en de intentie, dan hoef ik me geen zorgen te maken over wat ik van Hem ontvang. Daarentegen is het mogelijk dat ik telkens een wrede behandeling (Gevurot) van Hem ontvang maar ik begrijp dan wel dat het precies deze behandeling is die me vooruit helpt. Dit is immers hoe een serieus persoon wordt behandeld: één die verwacht een vooruitgang te maken. Dit in tegenstelling tot een baby die teder behandeld wordt terwijl er niets van hem wordt verwacht. Alles hangt dus af van de vraag of je een held bent of niet….

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: