Wanneer De Muur Tussen Ons Valt

Dr. Michael LaitmanJe onthult het kwaad dat je niet toestaat om de spirituele wereld binnen te gaan, als een muur die voor jou staat. Je kan hier ook niet alleen doorbreken, alleen samen.

Om dit te doen moeten we verbinden in een groep, welke de enige vrije actie is die we in staat zijn om uit te voeren. Samen bijeengekomen, moeten we de kracht van de Schepper naar ons toetrekken en hiermee de muur breken!

Nu sta ik voor dezelfde egoïstische muur, maar ik ben niet langer alleen; Ik sta met veel punten in de harten met elkaar in verbinding en genaamd een “Kabbalah groep.” Dit is een enorme kracht die makkelijk de muur kan breken. We onthullen de Schepper in onze verbinding omdat zonder de Schepper, we niet in staat zijn om te verbinden!

Ik vraag de Schepper en Hij verbindt me met de anderen. De anderen vragen de Schepper voor hetzelfde en ook zij worden verbonden. Hierdoor introduceren we de kracht van de Schepper tussen ons. Hij verbindt ons, en met dezelfde kracht breken we de muur. Het is omdat de muur niet buiten ons is, het is tussen ons. Door te werken aan je verbinding met anderen, bereid je jezelf in principe voor op een doorbraak.

Wat betekent het dat de mensen van Israel, Egypte verlaten? Ze verbonden met zo een kracht dat de muur instortte; ze stegen boven hun egoïsme uit. Dit is wat ontsnappen van Egypte betekent.

Er zijn geen muren buiten. De muur is onthuld om ons te laten zien dat we niet willen verbinden met elkaar, het is een onthulling van de muur tussen ons. Breng nu de Schepper zodat Hij het zal breken. Dat is alles, niets anders is vereist!

We moeten doorgaan zonder te slim te zijn. Ons belangrijkste werk wordt gedaan in verberging, onbewust; dit is de periode van voorbereiding. Dus, het is belangrijk om de methodologie te volgen, zelfs als we het niet volledig begrijpen, net zoals een kind niet begrijpt hoe hij groeit. De muur is tussen ons en onze enige vrije actie is hiertegen gericht.

Men kan werken aan deze verbinding zelfs als hij de lessen thuis op TV kijkt, omdat onze verbinding niet fysiek is; we verbinden niet met elkaar met handboeien of ijzeren kettingen, alleen door innerlijk verlangen. Daarom, zelfs al ben ik ver van een centrum, ik kan nog steeds meedoen alsof ik het centrum zelf ben. De afstand doet er niet toe, het is alleen het verlangen en toewijding aan het doel wat er toe doet.

Dezelfde muur die we nu tussen ons voelen zal in lijm veranderen die ons op het eind samen zal binden. Dezelfde Farao die tussen ons staat zal de Schepper worden. Dit betekent dat we wegrennen van Farao en tot onthulling van de Schepper komen.

We gaan nergens heen; dit wordt gedaan in de groep, maar in plaats van dat we het breken en afwijzing voelen, onthullen we de lijm en verbinding. Dit is puur een psychologisch probleem die we zullen overkomen, en dan plotseling zal de moeilijkheid veranderen in de kracht van verbinding, de engel van dood in de angel van heiligheid, en het graf in moeders baarmoeder.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed