Waarom Sta Ik Op Voor De Les?

Dr. Michael LaitmanVraag: Drie of vier dagen per week sta ik op en ga ik naar de les ook al begrijp ik niet waarom. Wat gebeurt hier? Waarom doe ik dit?

Antwoord: Je ontvangt een voorbeeld van Boven: de Schepper dwingt je om op te staan, en naar de les te gaan. Dit is bedoeld om je te laten zien dat je het kunt, dat je kunt opstaan en naar de les kunt gaan, maar alleen drie keer per week als de Schepper je wekt. De rest laat Hij aan jou over. Laten we nu dus kijken wat je doet als je dit impuls niet krijgt.

Als je niet begrijpt waarom je hier bent, moet je de situatie analyseren. Het ziet er naar uit dat je hier heen komt, omdat je je anders slecht voelt. Hieruit volgt dat je er heen gaat om aan het kwaad te ontsnappen.

Vervolg van de vraag: Wat kan ik er dan aan doen om elke dag uit mezelf te komen?

Antwoord: Hiervoor heb je een ander soort brandstof nodig. Je moet er heen gaan niet om aan het kwaad te ontsnappen, maar om het belang van het doel te verwezenlijken. Je moet niet opstaan omdat er anders slechte dingen zullen gebeuren, maar om omdat een geweldig doel op je wacht.

Vervolg van de vraag: Hoe kan ik het doel in mijn ogen verhogen?

Antwoord: Je kunt dit niet alleen doen. Het doel kan niet individueel bereikt worden. Hier moet je je ware toestand zien: Er is een enkel systeem van zielen, gelijk aan de Schepper, waarin het Innerlijke Licht van het leven (NRNHY) onthuld is. Dit is de Schepper. We zijn van deze toestand verwijderd door 125 “filters” die het Licht verzwakken. Ik wil de kracht ontvangen om terug te gaan naar die toestand.

Als ik naar het systeem van de zielen kijk, zie ik dat het iedereen in één geheel verenigt, en dankzij dit vervult het Licht hen en geeft het ze leven. Vervolgens, met het doel om te stijgen, moet ik een sterkere verbinding met de vrienden bereiken.

De Schepper heeft geen betrekking op een individu zelf. Iedere stap in de richting van de verbinding moet gezien worden als een hoger niveau van eenheid in de groep.

Het volgt dat als je je met de vrienden voor de tijd zou verenigen, je van hen inspiratie en brandstof zou ontvangen om naar de dagelijkse les te komen. Daar waar je nu van ze geïsoleerd bent, en zelfs op het stoffelijke niveau de vlam die in hen brandt, geen effect heeft op jou.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: