Waarom Blijft De Schepper Verborgen Voor Jou?

Dr. Michael LaitmanWie is de Schepper? De Schepper is de algemene kwaliteit van geven en liefde. Dit is waarom Hij verborgen is voor jou, aangezien hij geheel geven is, terwijl jij een egoïst bent, een ontvanger. Dit is waarom je Hem niet voelt.

Verbergt Hij werkelijk Zichzelf? Jij bent het die Hem verbergt en Hem niet wilt herkennen! Jij zegt, “Als Jij me maar egoïstisch plezier kan geven, wat Ik nu verlang. Dan zou Ik Jou leren kennen. Wil je me plezier geven door te geven? Welnu, dan wil ik genieten door ontvangst!”

En dit is het hele probleem. Niemand verbergt de Schepper voor jou. Jij ben in Hem en er is geen ander dan Hij! Kijk maar naar wat voor soort wereld je jezelf in waarneemt…

Annuleren van je ego betekent niet annuleren van je verlangens. Het is alleen de ontkenning van de egoïstische intentie voor je eigen bestwil. Op geen enkele manier hoef ik mezelf te beperken. Ik hoef alleen mijn egoïstische intenties te beperken en mijn intenties “omwille van geven” te verhogen. We raken het wezenlijke verlangen niet aan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed